© Ak Gazete 2015

Yazıcı'dan Erzurum Büyükşehir'e TAM NOT

“Erzurum ne kadar güzelleşmiş!” AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i adeta yere-göğe sığdıramadı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, bir takım temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzurum’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i adeta yere-göğe sığdıramadı. Eski Başbakan Yardımcısı olan ve AK Parti’de Siyasi-Hukuk İşler Başkanlığı görevini de yürüten Yazıcı, Erzurum’a son gelişinin üzerinden uzunca bir zaman geçtiğini hatırlatarak, “Bu kez gelişimde Erzurum’u resmen tanıyamadım. Şehir ne kadar da gelişmiş, değişmiş ve güzelleşmiş” ifadelerini kullandı. AK Parti’nin hizmet belediyeciliği yaptığını ve yerel yönetimlerdeki farkını ortaya koyduğunu dile getiren Yazıcı, “AK Partili belediyeler bulundukları her yere renk katıyor, anlam katıyor, değer kazandırıyor. Bunu büyükşehirlerin merkezinde de, ilçelerde de rahatlıkla görebiliyoruz” dedi.

ERZURUM’DAKİ DEĞİŞİM ŞAŞIRTMIŞ

Erzurum’a gelir gelmez önce bir şehir turu attığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, “Ulu Camii’ne gittim, karşısında yapılan işleri gördüm. Lalapaşa Camii’nin bulunduğu bölgeyi gezdim. Tarih resmen gün yüzüne çıkmış, şehir asıl kimliğine kavuşmuş” diye konuştu.

Şehirlerin de tıpkı insanlar gibi kimlik ve karakter sahibi olduklarını ifade eden Yazıcı, “Erzurum’a hayli zaman olmuştu gelmeyeli; bugün geldiğimde şehri gerçekten de tanıyamadım. Bir şehir bu kadar mı değişir, gelişir ve güzelleşir. Şehirlerin kimliği vardır, ruhu vardır, Erzurum’da bu kimlik ve ruh bildiğiniz ortaya çıkmış. Şehir kimliğine kavuşmuş, güzelleşmiş” şeklinde konuştu.

SEKMEN İÇİN “HİZMET ADAMI” VURGUSU

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in bir hizmet adamı olduğunu, Erzurum’daki değişimin çok net bir biçimde bir kez daha gözler önüne serdiğini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, “Biz buna AK Parti farkı diyoruz. Millet için hizmet üretmek, hizmetkar olmak diyoruz. Sadece büyükşehir merkezlerinde değil, AK Partili olan ilçe belediyelerde dahi yola aralıksız devam eden hizmet kervanlarımız var. Şehirlerimizi, ilçelerimizi ve beldelerimizi baştan aşağı yeniden imar ediyoruz” dedi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER