© Ak Gazete 2015

'Yerinde Dönüşüm projesi'ne yoğun ilgi! 3,5 saatte 2 bin 920 başvuru yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 il için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, başlatılan 'Yerinde Dönüşüm projesi'ne yoğun talep dikkat çekti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği depremin ardından bölgenin ihya ve inşasına yönelik "Yerinde Dönüşüm" projesi başlatıldı. Bugün saat 17.00 itibarıyla başlayan başvurular devam ederken projeye saat 20.30'a kadar 2 bin 920 başvuru geldiği bildirildi. 

Deprem bölgesinde gerçekleştirilecek projeyle ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar bakanlığın 22 yerde bugün kapılarını açtığı Yapım ve Dönüşüm Ofislerinden ve ALO 181'i araayarak bilgi alabilecek. Ayrıca bakanlığa ait iki gezici tır da proje hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapmak amacıyla bölgede hizmet veriyor.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Yerinde Dönüşüm projesindeki hibe ve kredi desteğine başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Deprem bölgesinde inşa edilecek konutlar için 500 bin lira hibe ve büyüklüklerine göre 500 bin lira ile 800 bin lira kredi, iş yerleri için 250 bin lira hibe ve büyüklüklerine göre 250 bin lira ile 500 bin lira kredi verileceği açıklanmıştı.

İKİ YIL ÖDEMESİZ, 10 YIL VADELİ KREDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan proje ile verilecek kredilerin 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vade ile faizsiz olacağı bildirildi. 

Mülkiyeti tüzel kişilere ait olanlar da hibe ve kredi desteğinden faydalanabilecek. Birden fazla dairesi olup evli, çocukları bu dairelerde oturanlar da hak sahibi sayılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER