© Ak Gazete 2015

Yerli otoya sipariş yağıyor

2021 yılında yollarda olması planlanan Türkiye'nin ilk yerli otomobili için şirketleşme çalışmaları son hızla sürerken, vatandaştan ve kurumlardan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na sipariş yağdı.

 

Bakan Faruk Özlü, "Hem kurumlardan hem de halkımızdan sayısız talep geliyor. Otomobil siparişi verdikleri gibi, projede de yer almak istiyorlar" dedi. Özlü, üretim için yer belirlenmediğini söyledi.

Anadolu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu tarafından yapılacak olan yerli otomobile talep yağıyor. 2021 yılında yola çıkması planlanan ilk yerli otomobil için şimdiden siparişler veriliyor. İşte sipariş için talep yağdıranlar.

 

 

Zorlu Holding, Anadolu Grubu, BMC, Turkcell ve Kıraça Holding'in birlikte yapacağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2019'da ilk prototipi hazır olacak, 2021'de yollarda olacak" dediği yerli otomobile şimdiden sipariş yağıyor.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, ilk üretilecek yerli otomobillerin 5 bin adedine talip olduklarını söyleyerek, "Biz 5 bin dedik ama üyelerimizden gelecek talepler doğrultusunda bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz. Bu süreci büyük bir dikkat ve heyecanla takip ediyoruz. 2021 yılının bir milat olacaktır ve bu anlamlı güne üyelerimizle birlikte en çok katkısı olan kurumlardan biri de biz olmak istiyoruz. Ne mutlu ki bugünleri de görebildik" dedi.

 

"YERLİ OTOMOBİLDEN 200 TANE İSTİYORUZ"

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, "Yerli otomobilimiz üretim hattından indikten sonra ilk 200 adedine dernek üyelerimizle birlikte talibiz." ifadesini kullandı.

 

GİAD Başkanı İzol, şunları kaydetti:

"Yerli otomobilimiz üretim hattından indikten sonra ilk 200 adedine dernek üyelerimizle birlikte talibiz. Ülkemizin üreten, gelişen, istihdam sağlayan, ihracat yapan bir ülke olabilmesi için bu tür girişimler mutlaka desteklenmeli. Bizler de dernek üyelerimizle el ele vererek yerli otomobil girişiminin ayakta kalabilmesi için destek olacağız. Bu tür girişimlerin desteklenmesi ülke kalkınması açısından büyük önem taşıyor. Umarım Türkiye yerli otomobille birlikte yeni bir çağ açar ve birçok yerli ürünümüz yapılmaya başlanır."

 

"YERLİ OTOMOBİL İÇİN EN CAZİP YER KÜTAHYA"

Kütahya'nın Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, Kütahya'nın yerli otomobil için en cazip noktada olduğunu söyledi. Kütahya'da yapılacak olan yaklaşık 10 milyon metrekare alana kadar çıkabilme potansiyeline sahip Zafer Organize Sanayi Bölgesi'nin talip olduğunu bir kez daha dile getirildi.

 

"YERLİ OTOMOBİLDEN 100 TANE İSTİYORUZ"

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın,milli ve yerli otomobilin üretileceği tesisin Sivas’ta kurulması için cazip bir teklifte bulundu. Aydın tesisin kurulacağı arazi ve alt yapıyı çalışmalarını karşılıksız üstleneceklerini diye getirip aynı zamanda üretilecek ilk 100 otomobile de talip olduklarını duyurdu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER