© Ak Gazete 2015

Yeşiltepe'den skandal yorum! 'Çok sayıda sivilin zarar görebileceği endişesindeyim'

NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe, NTV canlı yayınında skandal ifadelerde bulundu. Yeşiltepe, "Tel Aviv'de, çok sayıda sivilin zarar görebileceği endişesindeyim" ifadelerini kullandı.

İran'ın İsrail’e 500'e yakın füze ateşlediği ve ses hızını aşan füzeler de kullandığı belirtildi. Saldırısı sonrası İsrail Savunma Bakanlığı, füze sayısını 180 olarak açıklarken İsrail hava savunması Demir Kubbe, füzelere karşı devreye girdi.

"İSRAİL BUNU YAPTI, BUNU DA HAKETTİ DEMEK DOĞRU DEĞİL"

Canlı yayında son durumu değerlendiren, NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi bu görüntüler karşılığında, İsrail bunu yaptı, bunu da haketti demek doğru değil. Sonuçta zarar gören siviller. Askeri hedefleri hedef almış olsa bile, burada arada kaçan sapmayı yaşamış olabilen füzeler olacaktır. Tel Aviv'in üzerinde patlayan, meskun mahalde patlayan füzelerin yaratacağı etkiden çok sayıda sivilin zarar görebileceği endişesindeyim ben" 

Yeşiltepe'nin bu sözlerinin ardından sosyal medyada, Gazze'nin İsrail tarafından aldığı saldırılar hatırlatılarak tepki gösterildi.

TEPKİLER SONRASI ÖZÜR DİLEDİ

Yeşiltepe kendisine yöneltilen tepkiler sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bir açıklamaya ihtiyaç var; Türk basınında en başından beri Gazze’de insanlığa karşı suç işlendiğini ve bu suçun “soykırım” olduğunu söyleyen bir yayıncıyım. Her gün Filistin ve mağdur Gazze halkının sesi olmaya gayret ediyorum, bunu beni izleyen herkes bilir. İzlemeyen elbette bilmez! İran füzeleri düşerken yayının başında ve sonunda “masum sivillerin” ölmesine sebep olanın; siyonist rejim ve eli kanlı Netanyahu olduğunu da belirtiyorum. Tüm yaşanan acılara İsrail’in sebep olduğunu tarihsel süreci anlatarak izah ediyorum. Bağlamından kopmuş olsa da, bu ifadeyle üzdüğüm, kırdığım herkesten özür dilerim. Geçmişimi, kişiliğimi, yayıncılığımı bilenler, beni tanıyanlar “hakkaniyet”e sığmayan eleştirilerden büyük üzüntü duyduğumu anlayacaktır." 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER