© Ak Gazete 2015

Yol arkadaşına 'it' dediler, Meral Akşener sessiz kaldı: İYİ Parti'li 'ülkücüler' nerede?

CHP-HDP pazarlığını yerden yere vuran İYİ Parti'li Yavuz Ağıralioğlu'na HDP hesaplarından yapılan küfürlü paylaşıma Meral Akşener sessiz kaldı.

Siyasette Yavuz Ağıralioğlu depremi yaşanıyor. Altılı Masa'da Kemal Kılıçdaroğlu dayatmasına isyan ederek HDP ile yürütülen pazarlıklara tepki gösteren Ağıralioğlu, "Kurduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Devletin makamlarını bölücülerin pazarlığı yaptılar. Dayatılan adaya karşıyız. Biz bölücüleri dinlemeyiz. Menfaatimiz var diye bu ilkesizliğe göz yummayız. Terörün gölgesinde kalamayız. Biz terörün olduğu yerde olmayız. Bir kez bile PKK terör örgütüdür demediler" dedi. 

İYİ Parti'li Ağıralioğlu'nun bu sözlerine PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'den seviyesiz bir cevap geldi. Geçmişte İYİ Parti ile HDP arasındaki ipleri geren mesaj HDP Gençlik Örgütü tarafından bir kez daha paylaşıldı. 

HDP'li vekil Ali Kenanoğlu'nun "Yavuz it havlamış yine" şeklindeki küfrü PKK yandaşlarınca yeniden dolaşıma sokuldu. 

TÜRK MİLLETİNE 'SOYKIRIMCI' DEDİLER

2021 yılında ABD Başkanı Joe Biden'ın sözde Ermeni soykırımını tanıyarak Türkiye'yi soykırımcı diye suçlamasına TBMM'de HDP haricindeki tüm partiler tepki göstermiş, İYİ Parti'li Yavuz Ağıralioğlu ise Türk milletine "Soykırımla yüzleşin" çağrısı yapan terör sevicileri sert biçimde eleştirmişti. 

Ağıralioğlu, "Eğer soykırımla yüzleşin diye ahlaksız bir teklif yapıyorsanız; size mevcut isimleriniz değil, Antranik, Tehliryan gibi Taşnakçı isimleri yakışır! Eğer yüzleşmeden bahsedecekseniz önce PKK denilen alçaklıkla yüzleşeceksiniz" mesajını yazmıştı.

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu ise buna cevap olarak sosyal medya hesabında "Yavuz it havlamış yine" diye yazmış, kavganın büyüyeceği anlaşılınca Kenanoğlu geri adım atarak "Yavuz it bir kavramdır, bir kişiyi değil tanımı ifade eder" demişti. 

Ağıralioğlu, CHP'nin HDP ile yürüttüğü 'eyalet' ve 'İmralı' pazarlığına tepki gösterince Ali Kenanoğlu'nun küfrü yeniden servis edildi. 

Meral Akşener ve Yavuz Ağıralioğlu

Selahattin Demirtaş'a sıcak mesajlar gönderen ve CHP'nin HDP ile yürüttüğü pazarlığı desteklediğini bildiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP'lilerce hakarete uğrayan Yavuz Ağıralioğlu'nu savunup savunmayacağı büyük bir soru işareti.

"Koltuk kavgası yüzünden masadan kalkanlar bize bunu diyor"

Ağıralioğlu'nun bu sözlerine HDP'den cevap geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan HDP'li Ali Kenanoğlu, "Koltuk kavgası yüzünden masadan kalkanlar bize bunu diyor" ifadesini kullandı.

"Yerel seçimde aklın neredeydi?"

HDP Gençlik Teşkilatı tarafından yapılan paylaşımda, "Yavuz it havlamış yine" denildi. HDP eski milletvekili Sibel Yiğital ise "Yerel seçimlerde aklın nerdeydi!.." paylaşımında bulundu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER