© Ak Gazete 2015

Yunanistan'da terör yuvası olarak bilinen kampa operasyon düzenlendi

Yunanistan, Türkiye’nin kapatılmasını istediği ve çoğunlukla terör örgütü PKK'lı teröristlerin yaşadığı Lavrion Kampı’nı tahliye etti.

Terör örgütlerine kucak açan Yunanistan'da başkent Atina yakınlarındaki Lavrion Kampı, Türkiye'nin tepkisini çekiyordu.

Öyle ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Senegal'e giderken uçakta gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide konuya değinmiş, tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan terör kampına dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

"Yaklaşık 7-8 aydır Lavrion kampına eleman aktararak orada eğitip, oradan da Irak üzerinden tekrar PKK’ya ve diğer taraflara sevk etmeye yönelik bir altyapı var. 7-8 ay öncesine kadar böyle bir şey söz konusu değildi. Biz isimleri tespit ettik. Dışişleri üzerinden, Yunanistan’a bu isimleri bildirdik. “Şu isimler sizin tarafa geçti, burada da PKK eğitimi alıyorlar, isim isim şunlardır” dedik. Bunun üzerine bir hareketlenme var. İkinci bir şey daha var; terör örgütünün kırsalda hareketsiz kalınca şehir içerisinde eylem yapmak konusunda bir atakları var. Bunu birkaç kez Suriye’den Nusaybin hattından, Kızıltepe hattından içeriye sevk etmek suretiyle yapmaya çalıştılar. Bu hatlar engellendi. Bunlar engellenince bu sefer Yunanistan üzerinden talimatlar vermeye başladılar. İki ayağı var. Hem adam eğitmek ve sevk etmek, hem de yurt içerisindeki terör örgütünün şehir içine hareketliliğini Lavrion kampı üzerinden sağlamak gibi iki hamleleri var. Bu iki hamlelerini de Yunanistan’a bildirdik.”

PKK’nın yürüttüğü faaliyetler ile sık sık gündeme gelen Lavrion Kampı ile ilgili bugün bir gelişme yaşandı.

Terör örgütlerinin yuvası olan kampa operasyon düzenlendi

Yunan Polisi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin kapatılmasını istediği Yunanistan’ın başkenti Atina’nın güneydoğusunda bulunan Lavrion Kampı’na operasyon düzenlendiği duyuruldu.

Operasyonda, kampta bulunan 26’sı erkek 8’i kadın ve 19’u çocuk 53 kişi Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığına bağlı yeni bir tesise gönderildi.

PKK'lı teröristler kalıyordu

Yunanistan’ın en eski kamplarından biri olan ve 1947 yılında inşa edilen Lavrion Kampı, 2017’den beri kimseyi kabul etmiyor.

Söz konusu kampta çoğunlukla PKK'lı teröristlerin kaldığı belirtiliyor.

Kamp, 2017 yılından beri Yunan Kızılhacı tarafından yönetiliyor.

Kapatılacağı açıklandı

Geçtiğimiz aylarda söz konusu kampın kötü durumda olması nedeniyle kapatılacağı duyurulmuş, burada kalan kişilerin başka kamplara tahliye edileceği açıklanmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER