© Ak Gazete 2015

Zırkan Zirki Derneği’nden İhtiyaç Sahiplerine Yardım

Zırkan Zirki Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim yardımı yapıldı. Derneğin Genel Başkanı İrfan Bucak; “İhtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanında olacağız” dedi.

Zırkan Zirki Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, pandemi dolayısıyla yardımlaşma çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Zırkan Zirki Aşireti’ne mensup ihtiyaç sahiplerini tespit eden dernek, gıda ve giyim yardımında bulundu. Şu ana kadar 100 ailenin ihtiyaçlarını karşılayan Zırkan Zirki Derneği, toplam 500 aileye yardımda bulunmayı hedefliyor. Genel Başkan İrfan Bucak’ın talimatlarıyla yapılan yardımların yanı sıra, ayrıca öğrencilere yönelik uzaktan eğitimde kullanılması amacıyla tablet desteği verilecek. 

Yapılan yardımlar ve derneğin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Zırkan Zirki Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İrfan Bucak, derneğin kuruluş amaçları arasında yer alan yardımlaşmaya önem verdiklerini belirterek; “Daha önce de dediğimiz gibi Zırkan Zirki Aşireti’ne mensup akrabalarımıza tek tek ulaşıp her sorunlarında yanlarında olacağız. İhtiyaç sahibi ailelerin her zaman yardımına koşacağız. Bu doğrultuda hareketle özellikle bu pandemi döneminde vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Şimdiye kadar aşiretimize mensup ihtiyaç sahibi 100 aileye gıda ve giyim yardımında bulunduk. Bundan sonra da yardımlarımız artarak devam edecek. İhtiyaç sahibi aileleri tespit edip onların yardımına koşacağız. En kısa zamanda 500 aileye yardımda bulunacağız” dedi.

Hedeflerinin yaklaşık 2 milyonu bulan aşiret mensuplarına ulaşmak olduğunu söyleyen Başkan Bucak, “Şanlıurfa Merkez ve ilçelerinde bulunan yaklaşık 200 bin Zırkan Zirki Aşireti’ne mensup vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde en kısa zamanda Türkiye genelinde çalışmalar yapacağız. Ülke genelindeki 2 milyonu bulan aşiret mensubu akrabalarımıza ulaşacağız. Şuan yoğun çalışmalarımız var. İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Elazığ, Antalya, Bursa,Malatya, Erzurum, Muş, Siirt, Van ve Bitlis’te İl Başkanlarının atamalarını yapıp şubelerimizi açacağız. En kısa zamanda bu illerde bulunan aşiret mensubu akrabalarımızla birlik ve beraberlik içinde dedemiz Seyit Şeyh Hasan Zerraki’nin izinden gideceğiz. Yaptığımız çalışmalarda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER