Zulüm 1948’de başladı
DÜNYAAmerika ve İngiltere’nin desteğiyle devletleşme yolunda ilk adımını 1948’de atan Siyonist İsrail, o tarihten bu yana adım adım işgal stratejisi benimsedi.
Küresel haydut Amerika ve İngiltere’nin desteğiyle 1948 yılında devletleşme yolunda ilk adımını atan Siyonist İsrail, o tarihten bugüne kadar, adım adım işgal stratejisi benimsedi. İslâm ülkelerinin tefrikasını fırsat bilen İsrail, bölgeyi zorla ilhak etti. 1947 yılında BM Genel Kurulu’nda Filistin topraklarını biri Arap, biri Yahudi olmak üzere ikiye bölmeye yönelik “Taksim Planı”nın kabul edilmesinden cesaret bulan siyonistler, 1948’de bağımsızlık ilan etti. 1967’deki 6 gün savaşlarının ardından Doğu Kudüs’ü ve Batı Yaka’yı işgal eden İsrail, bölgede yerleşimci programını başlattı. 1995 yılına gelindiğinde ise, ABD Kongresi, büyükelçiliğin Kudüs’e taşınması yönünde karar aldı. Uygulanması ertelenen bu karar 6 Aralık’ta ABD Başkanı Trump tarafından onaylandı.
İŞGAL STRATEJİSİNİ HIZLANDIRDI
Küresel şer odağı İngiltere, 1917 yılında Balfour Deklarasyonu ile Filistin topraklarında Yahudiler için “milli yuva” kurulmasına destek vereceğini açıkladı. İngiltere’nin İsrail için ‘meşru’ zemin hazırlamaya yönelik bu girişiminin ardından siyonistler işgal stratejilerini hızlandırdı. 1947 yılına gelindiğinde ise, BM Genel Kurulu’nda Filistin topraklarının biri Arap, biri Yahudi olmak üzere ikiye bölmeye yönelik “Taksim Planı”nın kabul edilmesinden de cesaret bulan Siyonistler, 14 Mayıs 1948’de bağımsızlık ilan etti. Arap-İsrail savaşının ardından Kudüs ikiye ayrıldı: İsrail’in işgali altındaki Batı Kudüs ve Arapların kontrolündeki Doğu Kudüs. 1949 yılında ise siyonist İsrail Batı Kudüs’ü başkent ilan etti. Parlamentoyu Kudüs’e taşıdı.
1987’DE BİRİNCİ İNTİFADA BAŞLADI
1967 yılında yapılan 6 gün savaşının ardından Doğu Kudüs’ü ve Batı Yaka’yı işgal eden Siyonist İsrail, bölgede yerleşimci programını başlattı. 1967’den 1980 yılına kadar Filistin’de büyük zulümler işleyen İsrail, 1980’de Doğu ve Batı birleşik olarak sözde “ebedi başkent” ilan etti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bu kararı tanımadığını açıkladı. Takvimler 1987 yılını gösterdiğinde ise, İsrail işgaline karşı “Birinci İntifada” Gazze şeridinde başladı. İsrail, Filistinlilerin protestolarına göz yaşartıcı gazlar, plastik ve gerçek mermilerle karşılık verdi.
SİYONİST İSRAİL’İN HAMİSİ ABD
ABD kongresi, 1995 yılında büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma yönünde karar aldı. Daha sonra uygulanması ertelendi. 2000 yılında İsrailli muhalefet partisinin başkanı ve Ariel Şaron Mescid-i Aksa’yı ziyaret etti. Filistinlilerin bu ziyaretin ardından başlattığı protestolar ikinci İntifada’ya dönüştü. 2002’de İsrail Batı Yaka’yı Doğu Kudüs’ten ayıran “Utanç Duvarını” inşa etmeye başladı. 2006 yılında ise, Filistin’e karşı siyasi ve ekonomik ambargolar uygulandı. İsrail bu süreçte Gazze’yi bir açık alan hapishanesine dönüştürdü. Küresel haydut ABD’nin ilk olarak 1995 yılında gündeme getirdiği, büyükelçiliklerini Kudüs’e taşıma kararı 6 Aralık’ta ABD Başkanı Trump tarafından resmen açıklandı. Bu skandal kararla ABD, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ve Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacaklarını söyledi.
İlginizi Çekebilir