28 Şubat artıkları iş başında! EĞİTİM SEN dini eğitime savaş açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
28 Şubat artıkları iş başında! EĞİTİM SEN dini eğitime savaş açtı
EĞİTİM SEN, orta öğretim kurumlarındaki dini eğitime karşı savaş açtığını, "Kırıkkale'deki eğitimi dinselleştirme işlemlerine dava açtık." ifadeleri ile duyurdu.

Eğitim Sen: Kanıksamayacağız, susmayacağız!

EĞİTİM SEN'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Kırıkkale'deki öğrencilere yönelik dini eğitim için dava açıldığı duyuruldu.

EĞİTİM SEN, "Kırıkkale Valiliği gerçekleştirdiği uygulamalarla eğitimi dinselleştirme çabalarına yeni boyut kazandırmıştır." ifadeleri ile başlayan açıklamasında Kırıkkale Valiliği'ni hedef aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı personellerin öğrencilere yönelik din eğitimi için görevlendirilmesini "suç" sayan EĞİTİM SEN, "Bu işlemlerin ilki Kırıkkale İl Müftülüğü'nün gençlik buluşmaları adıyla Gençlik Koordinatörlüğü'nün çalışmaları kapsamında okul pansiyonlarında kalan öğrencilerin boş zamanlarında onlara manevi yönden katlkı sağlamak amacıyla vaiz, Kur’an kursu öğreticileri, imam hatip, müezzin, kayyım gibi Diyanet personelinin görevlendirilmesi işlemidir." dedi.

28 Şubat artığı zihinlerini yazıya döken EĞİTİM SEN, şöyle devam etti:

"Kırıkkale Valiliğinin ikinci işlemi 'Sabah Namazı buluşmaları' konulu sabah namazını müteakip Kur’an tilaveti, tesbihat, kaside okumaları, sohbet ve dua içerikli 'Sabah Namazı Buluşmaları' tertip edilmesi ve bu buluşmalardan her ayın ilk cumasında planlanan buluşmaların 10.09.2021 tarihli ve 2021/4 nolu İl İrşat Kurulunun 5.maddesi doğrultusunda Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrenciler, orta ve yüksek öğretim öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde istifade eden sporcu gençler ile cami gençlik kolları ve cami spor kulüplerine üye gençlere yönelik gerçekleştirilmesi işlemidir."

EĞİTİM SEN, dini eğitime savaş açtığını şu ifadelerle duyurdu:

"Sendikamız eğitimin dinselleştirilmesine karşı hukuksal ve sendikal her türlü meşru yolu kullanarak mücadele etmeye; kamusal, laik ve bilimsel eğitimi savunmaya devam edecektir. Cemaat yurdunda baskılara dayanamayıp intihar eden yeni bir Enes Kara olayı yaşanmasın diye mücadelesini aralıksız devam ettirecektir."

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Soylu'dan 'Semra Güzel' tepkisi: Bir tanesi bir şey söyleyemediÖnceki Haber

Bakan Soylu'dan 'Semra Güzel' tepkisi: B...

Bakan Soylu İBB'deki skandalı açıkladı: 30 bin lira maaşSonraki Haber

Bakan Soylu İBB'deki skandalı açıkladı:...

Yorum Yazın

Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar