3 dilde ‘Dünya 5’ten büyüktür’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3 dilde ‘Dünya 5’ten büyüktür’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm dünyada büyük ses getiren konuşmaları “Dünya 5’ten Büyüktür” adıyla Türkçe, Arapça ve İngilizce yayımlandı. Erdoğan kitabı Musk’a da hediye etmişti

 

Cumhurbaşkanı 'ın dış politika üzerine yaptığı konuşmalar "Dünya 5'ten Büyüktür" adlı kitapta toplandı. Erdoğan'ın görüştüğü devlet ve hükümet başkanlarına da Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak yayımlanan kitabı hediye ettiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2014- 2016 arasında yaptığı konuşmaların bazılarını üç ciltlik "Yeni Türkiye Vizyonu" adlı kitap serisinde topladı. "Milletin Evi" adlı ilk kitap, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı konuşmalardan oluşuyor. Erdoğan'ın yurt içindeki programlarında yaptığı konuşmalardan oluşan ikinci kitaba ise "2023'e Doğru" adı verildi. "Dünya 5'ten Büyüktür" adlı üçüncü kitapta ise, Erdoğan'ın yurt içinde ve dışında yaptığı dış politikayla ilgili konuşmaları yer aldı. Erdoğan, "Dünya 5'ten Büyüktür" kitabını geçtiğimiz günlerde kabul ettiği Amerikalı mucit ve girişimci 'a hediye etmişti. Erdoğan, bu kitabın önsözünde, "Kitaplarımızı tarihe not düşmek olarak görüyoruz. Türkiye'nin gerçekten çok önemli bir döneminin, bizim gözümüzden analizi mahiyetindeki bu kitapların, hem siyasetçiler, hem de bilim insanları için kalıcı bir kaynak olacağına inanıyorum" dedi.

 

5 ÜLKEYE MAHKÛM OLAMAYIZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kadın Danışma Konseyi Genç Kadınlar Liderlik ve Girişimcilik Programı Sertifika Töreni"nde de "Dünya 5'ten Büyüktür" mesajı verdi. Erdoğan, dünyada Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nu oluşturan 196 ülkenin, 5 ülkenin iki dudağının arasına mahkum olamayacağını kaydetti.

HER İNANÇ GRUBU OLMALI
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin () Arakan'la ilgili kararında Çin'in "hayır" dediğini ve yaptırım kararı çıkmadığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Sadece Çin. Nerede adalet? Nerede bulacağız adaleti? Şimdi biz bunu dünyada gittiğimiz bütün yerlerdeki ülkelere söylüyoruz, anlatıyoruz. Herkeste bir korkaklık, bir ürkeklik var. Senegal niye BM'de daimi üye olmasın. Mısır, Türkiye, , Libya niye olmasın? Çünkü bu beşlinin içinde bir tane Müslüman ülke yok. Üç kıtaya dağıtılmış, dünyanın tamamına da hitap etmiyor." "Dünya beşten büyüktür" ile tüm üyelerin daimi üye olabilmesini ve üyelerin 2 yılda bir değişmesini istediklerini söyleyen Erdoğan, şunları söyledi: "Her inanç grubunun, her etnik grubun yer aldığı bir BMGK kuralım. Şu anda dünyanın tüm ülkeleri BMGK'da kendini görmüyor. Böyle bir yapı adil bir yapı olamaz. Mülkün temeli adalettir. Ama burada adalet yok. Adaletin olmadığı, çifte standardın hüküm sürdüğü bir dünyada huzur, barış ve esenlik de olamaz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye tokat gibi cevap!Önceki Haber

Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye tokat gibi...

Terör örgütünün kökü kazınıyorSonraki Haber

Terör örgütünün kökü kazınıyor

Yorum Yazın

HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar