600 seçim müdürü yer değiştirecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
600 seçim müdürü yer değiştirecek
Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin yürürlüğe gireceği 2019 seçimleri öncesinde, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yapısının değiştirilmesi için yapılan hazırlıklar tamamlandı. YSK’nın yeniden yapılandırılması ile kurum bünyesinde seçim hukuku konusunda uzman olan 15 kişilik bir ekip oluşturulacak.

Yüksek Seçim Kurulu ile ilgili görsel sonucu

 

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin yürürlüğe gireceği 2019 seçimleri öncesinde, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yapısının değiştirilmesi için yapılan hazırlıklar tamamlandı. YSK’nın yeniden yapılandırılması ile kurum bünyesinde seçim hukuku konusunda uzman olan 15 kişilik bir ekip oluşturulacak.


Adalet Bakanlığı bürokratları ile AK Parti hukukçularından oluşturulan bir komisyon, YSK teşkilat yasasının değiştirilmesi için uzun süredir hazırlık yapıyordu. Edinilen bilgilere, YSK teşkilat taslağı kısa süre içinde Meclis gündemine getirilecek. Yeni düzenleme ile ilçe seçim müdürleri nüfusa kayıtlı oldukları yerde görev alamayacak, bulundukları yerde en fazla 6 yıl görev yapabilecek ve yeni atanacak seçim müdürlerinde hukukçu olma şartı aranacak. AK Parti kurmaylarının verdiği bilgiye göre, ilçe seçim müdürlerinin görev yerleri, hâkim ve savcılarda olduğu gibi bölgelere ayrılacak belirlenecek. Bu durumda, Doğu ve Güneydoğu’da görev alacak seçim müdürlerinin görev süresi gerekirse 6 yıldan az olabilecek.



SEÇİMLER İÇİN UZMAN EKİP
YSK’nın yapısının değiştirilmesi ile sayıları 600 civarında olan ilçe seçim müdürünün rotasyona tabi tutulması bekleniyor. AK Parti kurmayları, 35 yıldan fazla aynı yerde görev yapan ilçe seçim müdürlerinin bulunduğunu, bu durumun seçimler açısından sağlıklı bir yapı olmadığına dikkat çekerek “Zaten bunların birçoğu da lise mezunu. Bir kişi aynı yerde 30-35 yıl görev yapmamalı” değerlendirmesini yaptı.
Yeni düzenleme ile YSK’nın ‘Yüksek mahkeme’ statüsünün çerçevesi daha net çizilecek. Ayrıca, seçim hukuku konusunda uzman 15 kişilik ayrı bir ekip kurulacak. Bu birimde görev alacak kişiler, özellikle seçimler sırasında ‘Bilirkişi’ olarak çalışıp, tüm dosyalarla ilgili rapor hazırlayıp YSK üyelerine sunacak.

 

Darbeciler Davutoğlu’nu gözaltına alacaklarmış
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında yapılan toplantı ile kalkışma günü yaşananlar ve burada darbecilerle çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk’ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin şehit olmasına ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, darbe faaliyetinde bulunan şüphelilerin aralarında eski Başbakanlardan AK Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da bulunduğu bazı siyasi ve üst düzey kamu görevlileri ile iş adamlarını gözaltına almayı planladıkları belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dedenin aşısı torununu koruyorÖnceki Haber

Dedenin aşısı torununu koruyor

Dershane ücretleri geri alınabilecekSonraki Haber

Dershane ücretleri geri alınabilecek

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar