ABD açıkladı: YPG çocukları kullandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD açıkladı: YPG çocukları kullandı
ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK ve PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin küçük yaşta çocukları kullandığını bildirdi.

ABD açıkladı: YPG çocukları kullandı

 

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK ve örgütün Suriye uzantısı YPG'nin küçük yaşta çocukları kullandığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, 2016 İnsan Ticareti Raporu'nu yayımladı.

Terör örgütü PKK ve Suriye'deki uzantısı YPG'nin, küçük yaştaki Yezidi ve Kürt çocukları kullandığı aktarılan raporda, "PKK ve Yezidi silahlı milis grup YBŞ, bazıları 12 yaşında olan Kürt ve Yezidi erkek ve kız çocuklarını, Kuzey Irak'taki çatışma ve destek görevleri için zorla topladı ve kullandı. Uluslararası organizasyonlar ve medyaya bakılırsa, Irak hükümeti YBŞ'nin maaşlarını ödedi." ifadesi kullanıldı.

 

Rex Tillerson ile ilgili görsel sonucu

 

Raporda çocukların, terör örgütü DEAŞ, Haşdi Şabi, aşiret güçleri, terör örgütü PKK ve İran destekli milislerle sınırlı olmaksızın Irak'ta faaliyet gösteren birçok silahlı grup tarafından zorla toplanmaya ve kullanılmaya karşı oldukça savunmasız kaldığı belirtildi.

Raporda ayrıca, "Uluslararası bir organizasyonla 18 yaşından küçük tüm savaşçıların salıverilmesi için taahhüt imzalanmış olmasına rağmen YPG, 2016 yılında 12 yaşındaki çocukları topladı ve eğitti." denildi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, yayımlanan rapora ilişkin yaptığı açıklamada, "İnsan ticareti günümüzün en trajik insan hakları meselelerinden biri." ifadesini kullandı.

Tillerson, insan ticaretinin aileleri parçaladığını, küresel piyasaları bozduğunu, hukukun üstünlüğünü baltaladığını ve diğer suç faaliyetlerine de öncülük ettiğini belirtti.

İnsan ticaretinin kamu ve ulusal güvenliği tehdit ettiğini söyleyen Rex Tillerson, "En kötüsü de insanoğlunu özgürlük ve haysiyetinden mahrum bırakıyor." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
IMF, ABD'nin büyüme beklentilerini düşürdüÖnceki Haber

IMF, ABD'nin büyüme beklentilerini düşür...

Suudi Kralına suikast planı...Sonraki Haber

Suudi Kralına suikast planı...

Yorum Yazın

Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar