Abdulkadir Selvi’den dikkat çeken ifadeler! Abdullah Gül onlara mesaj veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abdulkadir Selvi’den dikkat çeken ifadeler! Abdullah Gül onlara mesaj veriyor
Gezi Parkı olayları ile ilgili yaptığı açıklamalarla tepkileri üzerine çeken eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaptığı çıkışlarıyla CHP ve HDP’ye göz kırptığı öne sürüldü.

Abdulkadir Selvi’den dikkat çeken ifadeler! Abdullah Gül onlara mesaj veriyor

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son dönemde yaptığı açıklamalarla çok tartışıldı. Gül'ün açıklamalarının sebebiyle ilgili bir iddia ortaya atıldı. Gül'ün yaptığı çıkışlar ile CHP ve HDP'ye mesaj gönderdiği ifade edildi.

Abdulkadir Selvi, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün son dönemdeki açıklamalarını köşesinde değerlendirdi.

Selvi, "Aslında Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan neye tarafsa ona karşı çıkıyor. Böylece Erdoğan karşıtlarına “Sizin adayınız benim” mesajı veriyor" ifadelerini kullandı.

Selvi'nin yazısında 'Gül, CHP ve HDP'ye hazırlanıyor' başklıklı kısım şu şekilde:

Gül, CHP ve HDP'ye hazırlanıyor

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Gezi’yle gurur duyuyorum” mesajı çok tartışıldı. Aslında Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan neye tarafsa ona karşı çıkıyor. Böylece Erdoğan karşıtlarına “Sizin adayınız benim” mesajı veriyor.

Erdoğan her makamı kendisinden önce Abdullah Gül’e önerdi. Cumhurbaşkanlığına sıra gelince “kardeşim Abdullah Gül” dedi.

Ne zaman ki Gül yeniden Cumhurbaşkanı seçilmedi, ilk işi Erdoğan’a karşı pozisyon almak oldu. 24 Haziran 2018 seçimlerinde muhalefetin ortak adayı olmayı başarsaydı Erdoğan’ın karşısına çıkacaktı. Erdoğan’ı tasfiye etmek için hangi operasyon yapıldıysa, Gül onun yanında, Erdoğan’ın ise karşısında yer aldı.

Gezi olayları sırasında Gül, “Demokrasi sadece seçim değildir” demişti. O zaman Yeni Şafak’ta ‘Cici Demokrasi’ başlıklı bir yazı yazıp 12 Mart’a giden süreçte “cici demokrasi” diyen ara rejim heveslilerinin, bu sözü darbeye zemin hazırlamak için söylediğini hatırlatmıştım. Gül’e “367 kararı ile sizin Cumhurbaşkanı seçilmenizi engelleyenler de bu sözü söylemişti” demiştim. Gül, bu eleştirimden rahatsız olmuştu. Çankaya Köşkü’ndeki görüşmemizde “Ben Cumhurbaşkanıyım, Tayyip Bey Başbakan, Cemil Bey Meclis Başkanı. Türkiye bu tabloyu görmemişti” demişti. Bunun üzerine “Sizi o görevlere ‘cici demokrasi’ diyenler değil, o zihniyete rağmen bu millet getirdi” karşılığını vermiştim.

Anlayış değişmemiş...


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğu Perinçek'ten çarpıcı ifşaat: Teröristbaşı Apo'nun avukatı CHP'li belediyede başkan yardımcısı!Önceki Haber

Doğu Perinçek'ten çarpıcı ifşaat: Teröri...

HDP kongresinde resmen ilan edildi... Yeni ayak Davutoğlu ve Babacan!Sonraki Haber

HDP kongresinde resmen ilan edildi... Ye...

Yorum Yazın

Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar