Bakan Albayrak'a hakaret etmişti! Soruşturma tamamlandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Albayrak'a hakaret etmişti! Soruşturma tamamlandı!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ailesine yönelik hakaret içeren paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan şüpheli Mehmet Fatih K.’nın soruşturması tamamlandı. Savcılık tarafından konuyla ilgili iki ayrı iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelinin iki ayrı suçtan 6 yıla kadar hapsi talep edildi.

Bakan Albayrak ve ailesine hakaret davasında flaş gelişme - Asayiş haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, eşi Esra Albayrak'ın doğum yapmasının ardından bazı kişiler ahlaksızca Bakan Albayrak ve eşine hakaretlerle saldırmıştı. O ahlaksızlar hakettiğini tek tek buluyor.  

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, eşi Esra Albayrak'ın doğum yapması dolayısıyla Twitter'daki paylaşımına hakaret içerikli yorum yapan tutuklı şüpheli Mehmet Fatih K.'nın soruşturmasına devam edildi.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILI RESMEN SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, eşi Esra Albayrak'ın doğum yapması dolayısıyla Twitter'da, 'Rabbimize şükürler olsun, bu gece 4'üncü evladımız Hamza Salih ailemize, dünyamıza sefalar getirdi. Sevgili eşim Esra'ya bize bu mutluluğu yeniden yaşattığı için sevgi ve minnetlerimi sunuyorum. Dualarınızı bekleriz' şeklinde paylaşım yapmıştı.

Bakan Albayrak'ın paylaşım yapmasının ardından Albayrak ve ailesi hakkında hakaret içerikli yorumlarda bulunan kişilere yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca resmen soruşturma başlatılmıştı.

MEHMET FATİH K. TUTUKLANMIŞTI

Savcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da ikamet ettiği tespit edilen 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, gözaltına alınan şüphelilerden 2'si emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

Savcılığa çıkarılan şüphelilerden 1'i tutuklama, 1'i ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüpheli Mehmet Fatih K., tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

"BÜTÜN PAYLAŞIMLARIMDAN PİŞMANIM"

İfadesinde Twitter hesabının kendisine ait olduğunu belirten şüpheli Mehmet Fatih K., "Bu hesabı sadece ben kullanmaktayım. Şifremi benden başka bilen kimse yoktur. İçinde bulunduğumuz dönemde Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) çalışmaktaydım. Arada sırada Twitter'a girdiğimde gündemi takip ediyordum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dair şahsi bir problemim yoktur. Gündem dolayısıyla bazen bu tip paylaşımlarda bulunabilirim. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yönelik yapmış olduğum paylaşım, memleketimde kullanılan yöresel bir sözdür. Bütün paylaşımlarımdan pişmanım" demişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak iki ayrı iddianame hazırlandı. Şüphelinin, Berat Albayrak ve ailesine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, 'kamu görevlisine hakaret' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli paylaşımları olduğu tespit edilen şüpheli hakkında hazırlanan bir diğer iddianamede ise, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi. Savcılıkça hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Şüpheli önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
RTÜK'ten Halk Tv açıklaması!Önceki Haber

RTÜK'ten Halk Tv açıklaması!

Teşkilatlarda Koray Aydın’ın gücü var Meral Akşener’in işi kolay değil.Sonraki Haber

Teşkilatlarda Koray Aydın’ın gücü var Me...

Yorum Yazın

İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar