Bakan Albayrak'tan Kılıçdaroğlu'na sert tepki .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Albayrak'tan Kılıçdaroğlu'na sert tepki .
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerli kömürle ilgili sözlerine ilişkin, "İki senedir yerli kömür seferberliği başlattık zat-ı muhterem yeni duyuyor. Trakya'da dünya kadar rezervimiz var. Eskişehir Alpu'da dünya kadar yerli kömür rezervimiz var, '40 milyon ton kömür ithalatı değil yerli kömürümüzü kullanacağız' diyoruz. Senin belediye başkanın, teşkilatın ortalığı ayağa kaldırıyor." dedi..

 

Albayrak, AK Parti Şile İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, geçen hafta başlayan İstanbul ilçe kongrelerinin coşkuyla devam ettiğini, büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmak için bu kongrelerde yeni başlangıçlar oluştuğunu dile getirdi.



 

2006 Danıştay saldırısıyla başlayan süreçten bu yana geçen sürede Türkiye'nin birçok darbe varyasyonlarıyla karşılaştığını ve bu sürecin 15 Temmuz'da fiili bir darbe girişimiyle zirve yaptığını söyleyen Albayrak, "O gece, daha önce benzeriyle muhatap olmadığımız o ihanet gecesinde, Başkomutanımızın talimatıyla, tüm Türkiye başta olmak üzere meydanlara indik. Cumhuriyet'e, demokrasiye, ülkeye, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için o dik duruşu sergiledik mi? Burası çok önemli. O günden sonra AK Parti teşkilatları başta olmak üzere gözünü kırpmadan meydanlara inip, canını feda etmekten sakınmayan bu teşkilat artık bir siyasi kurum teşkilatı olmanın ötesine geçti. Bu ülkenin geleceğine canını vermekten korkmayan bir teşkilat oldu artık. Türkiye'de birçok siyasi parti var, hepsi bir tarafa ama AK Parti teşkilatı 15 Temmuz'da başka bir makama erişti." şeklinde konuştu.



 

Bakan Albayrak, 15 senedir terörün Türkiye'nin kapısında olduğunu, artık Afrin'le birlikte Türkiye'nin fiili ve resmi bir savaşta olduğunu dile getirdi.

"80 milyonumuzla bu ülkenin beka mücadelesini verdiğimiz günlerden geçiyoruz" diyen Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Parti teşkilatları olarak biz bunun bilinci ve şuuru içerisinde bir teşkilatçılık yapıyoruz. Biz Afrin'de bir avuç çapulcu, terör örgütüyle mi savaşıyoruz? Koca tüneller kazılmış oralarda. Bir avuç çapulcu PKK, YPG terör örgütlerinin yapabileceği şeyler mi bunlar? Ya oradaki silahlar, hangi ülkelerin görüyorsunuz, değil mi? Bu resmi görmek ve nasıl büyük bir doğumun sancısında olduğumuzun farkında olmanız lazım. Hakikat bu. Büyük doğumlar, büyük sancıyla olur. Bu büyük sancı, büyük bir doğumun müjdesi Allah'ın izniyle. Siyaset yapıyoruz, rakiplerimiz var, uyuştuğumuz yerli ve milli, ki bugün MHP ilçe başkanımız da burada, siyaset yapıyoruz. Yerli ve milli duruşumuz var. Ülkenin beka meselesiyle ilgili konularda uzlaştığımız noktalar var ama bakıyorsunuz ülkede muhalefet yok."



 

"ZAT-I MUHTEREM YENİ DUYUYOR"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yerli kömürle ilgili açıklamalarına değinen Albayrak, "İki senedir yerli kömür seferberliği başlattık zat-ı muhterem yeni duyuyor. 'Trakya'da dünya kadar rezervimiz var. Bu rezervleri hayata geçirip orada yerli kaynaktan elektrik enerjisi üreteceğiz' diyoruz. Arkadaş, senin teşkilatın bu kömür santralleri yapılmasın, bu kömür rezervleri ortaya çıkarılmasın diye aylardır Trakya'da ortalığı ayağa kaldırıyor. 'Eskişehir Alpu'da dünya kadar yerli kömür rezervimiz var, 40 milyon ton kömür ithalatı değil yerli kömürümüzü kullanacağız' diyoruz. Senin belediye başkanın, teşkilatın ortalığı ayağa kaldırıyor. Avrupa Birliği standartlarının üzerinde en iyi en çevreci termik santralleri yapacağız. Senin teşkilatın yerli kömüre karşı çıkıyor, eylem yapıyor. Bir insan bu kadar mı cahil olur?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun, enerji teknolojileri yatırımlarına yönelik sözlerini de eleştiren Albayrak, konuşmasını şöyle tamamladı:



 

"Senin dünyadan haberin yok Kılıçdaroğlu. Dünyanın en büyük bin megavatlık güneş santralini biz Konya'da yapıyoruz. Rüzgar bin megavat, dünyada en düşük fiyatla dünya rekoru kırdık. Aralıkta Ankara'da yüzde 70'e kadar yerli katkıyla, dünyanın en son teknolojik güneş panellerinin üretim fabrikasının temelini attık. Bu yıl bitmeden yüzde 80'i yerli, Türk mühendisleriyle, bu panellerin üretilip sadece Türkiye'de değil, dünyaya ihraç edileceği süreci başlattık ama haberin yok Kılıçdaroğlu. 'Doğal gaz, nükleer' diyor. Doğal gaz depolama yatırımları yapıyoruz, en büyük sondaj gemisi Türkiye'ye geldi. Akdeniz'de kuyuları bu yıldan itibaren teker teker kazmaya başlıyoruz. Hakikaten Allah insana böyle muhalefet vermesin. Vaziyet bu, bunlara cevap yetiştirmeye kalksak vaktimiz yok ama derdimiz de bu değil. Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla Türkiye'yi 2023, 2053, 2071'e taşımak zorundayız. Bunun için her zamankinden daha çok çalışmak zorundayız çünkü çıta her geçen gün yükseliyor."

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ANKA-S İHA uçuşlara başladıÖnceki Haber

ANKA-S İHA uçuşlara başladı

O bir dava adamıydı... Tam 9 yıl geçti!Sonraki Haber

O bir dava adamıydı... Tam 9 yıl geçti!

Yorum Yazın

İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar