Bakan Karaismailoğlu: Cumhurbaşkanımız liderliğinde yeni bir İpek Yolu'nun temelleri atılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'ye geçtiğimiz gün ziyarette bulunan Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile lojistik koridor konusunda daha önce görüşmeler yaptığını belirterek, ''Hükümetler düzeyinde, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, yeni bir İpek Yolu`nun temelleri atılıyor" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker ile Diyarbakır Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantının ardından basın açıklamasında bulundu. 

300 BİN ARKADAŞIMIZ DEPREM BÖLGESİNDE

Karaismailoğlu, yaşanan zorlu süreç ve acılı günlerden sonra vatandaşlara biraz nefes aldırmak için olağanüstü bir mücadele verildiğini söyleyerek, "Deprem bölgesinde yaklaşık 300 bin çalışma arkadaşımız, vatandaşlarımızın düzenli bir hayata geçmesi için yoğun bir mücadele vermektedir." diye konuştu.

YENİ BİR İPEK YOLU'NUN TEMELLERİ ATILIYOR

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin Türkiye'ye resmi ziyarette bulunduğunu anımsatan Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

Dünyada dengeleri değiştirecek lojistik koridor konusunda kendileriyle daha önce görüşmeler gerçekleştirmiştik. Hükümetler düzeyinde, Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, özellikle yeni bir İpek Yolu'nun temelleri atılıyor. Özellikle Basra Körfezi ile Bağdat'tan ülkemizin sınırlarına kadar uzanan 1200 kilometre uzunluğunda bir demir yolu, otoyol bunun sonucunda bağlandığı yer olan Basra Körfezi'ndeki Faw Limanı ile birlikte inşallah Türkiye, Irak ve burayı kullanacak özellikle Körfez ülkeleriyle ilgili önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmeler olacak."

TÜRKİYE ÜZERİNDEN ÖNEMLİ BİR LOJİSTİK KORİDOR

Karaismailoğlu, bu gelişmenin dünyadaki dengeleri değiştirecek bir atılım olduğunun altını çizerek, demir yolu, otoyol, liman ve deniz yolu ile Türkiye üzerinden oluşacak lojistik koridorun Akdeniz'e, Avrupa'ya, Karadeniz'e, hatta Kafkaslara açılan önemli bir ulaşım koridoru işlevi göreceğini söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, söz konusu koridorlar sayesinde Diyarbakır'ın da içinde bulunduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok büyük ekonomik gelişmeler yaşanacağını belirtti.

Büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmada bu gelişmelerin ülke için büyük artıları olacağını vurgulayan Karaismailoğlu, bir taraftan Orta Koridor Çin'den Londra'ya kadar çalışırken bir taraftan da Basra Körfezi'nden Londra'ya kadar uzanacak yeni koridorların yatırımlara büyük katkısının olacağını belirtti.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yol arkadaşına 'it' dediler, Meral Akşener sessiz kaldı: İYİ Parti'li 'ülkücüler' nerede?Önceki Haber

Yol arkadaşına 'it' dediler, Meral Akşen...

Twitter'dan Yavuz Ağıralioğlu'na operasyon! Gündemden kaldırdıSonraki Haber

Twitter'dan Yavuz Ağıralioğlu'na operasy...

Yorum Yazın

HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar