Beyaz Saray'dan Kuzey Kore açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beyaz Saray'dan Kuzey Kore açıklaması
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster: Kuzey Kore ile savaş riskinin her gün arttığını düşünüyorum. Biz bir yarıştayız. Bu sorunu çözmek için bir yarıştayız. Kim Jong-un’a, bu silahların ardına düşmenin kendisi ve rejim için bir çıkışı olmayan bir yol olduğunu ikna etmek için müttefiklerimiz, ortaklarımız ve uluslararası anlamda herkesle çalışmamız çok önemlidir.

Kuzey Kore amerika ile ilgili görsel sonucu

 

 Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster,  ile savaş riskinin her geçen gün arttığını belirterek, "Biz bir yarıştayız. Bu sorunu çözmek için bir yarıştayız." dedi.

Korgeneral McMaster, California'da düzenlenen Reagan Ulusal Güvenlik Forumu'nda konuştu.

Kuzey Kore ile savaş riski bulunup bulunmadığına yönelik bir soru üzerine McMaster, "(Savaş riskinin) her gün arttığını düşünüyorum. Biz bir yarıştayız. Bu sorunu çözmek için bir yarıştayız." ifadesini kullandı.

Kuzey Kore sorununu, silahlı bir çatışma olmaksızın çözebilecek yollar olduğunu kaydeden McMaster, bununla birlikte savaşa çok yakın olduklarını ve alternatif yollar arayacak zaman bulunmadığını belirtti.

McMaster, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un nükleer tutkusunun ABD ulusal güvenliği için büyük bir tehdit olduğunu savunarak, "Dolayısıyla Kim Jong-un'a, bu silahların ardına düşmenin kendisi ve rejim için bir çıkışı olmayan bir yol olduğunu ikna etmek için müttefiklerimiz, ortaklarımız ve uluslararası anlamda herkesle çalışmamız çok önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Yaptığı denemelerin başarılı veya başarısız olmasının önemli olmadığını nihayetinde Kuzey Kore'nin bu başarısızlıklarla da bir şeyler öğrendiğini savunan McMaster, "Açık olan şey her füze denemesi yaptığında daha iyiye doğru gittiğidir." diye konuştu.

Kuzey Kore 75 gün aradan sonra geçen hafta bir balistik füze denemesi daha yaptı.

ABD, fırlatılan füzenin 4 bin 500 kilometre irtifaya ulaştığını ve 100 kilometre yatay mesafeye ulaştıktan sonra Japon Denizi'ne düştüğünü açıklamıştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrenciler merakla bekliyordu ÖSYM açıkladıÖnceki Haber

Öğrenciler merakla bekliyordu ÖSYM açıkl...

Fenerbahçe Kadıköy'de farklı kazandıSonraki Haber

Fenerbahçe Kadıköy'de farklı kazandı

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar