Bir bir sandığa gömülüyorlar: Seçim gecesi ışınlanan Muharrem İnce'den sonra şimdi de siyaseti bırakan M.Akıncı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yüzde 48.26 ile kaybeden Mustafa Akıncı, sürpriz bir karar alarak siyasi kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Seçim sonucuyla hezimete uğrayan Türkiye karşıtı basın da tıpkı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi ortadan kaybolduğunda olduğu gibi Mustafa Akıncı'yı bu kararı nedeniyle tepkilerin hedefine koydu.

Avrupa gazetesi, Ersin Tatar'ın galibiyetini birinci sayfadan verdi

Kuzey Kıbrıs'ta yapılan cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde, resmi olmayan sonuçlara göre, Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) adayı Ersin Tatar oyların yüzde 51.74'ünü alarak cumhurbaşkanı seçildi. Akıncı ise yüzde 48.26 oranında oy elde etti. Bu sonuçların ardında açıklama yapan Akıncı, siyaseti bıraktığını belirtti.

Kuzey Kıbrıs'ta Rum aşığı olarak bilinen Avrupa gazetesi de Tatar'ın zaferine geniş yer verdi.

 


SEÇİM GECESİ IŞINLANAN MUHARREM İNCE GİBİ HEDEFTE!
Sandıkta hezimete uğrayan Akıncı'nın siyaseti bırakma kararı, Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi ortadan kaybolan Muharrem İnce'yi hatırlattı.
İnce'den haber alınamayınca destekçileri isyan etmiş, kendilerini yarı yolda bırakan aday topa tutmuştu.



Türkiye karşıtı 'Avrupa' Gazetesi, manşet haberinde "İskele'deki TC'li nüfus seçim sonucunu belirledi... Ötekileştirmeyin diye diye bu toplumu yediniz bitirdiniz. Akıncı "Siyasi hayatıma son veriyorum" dedi! Oysa biz mücadeleye devam demesini beklerdik. Sarayda değil, sokakta!" ifadelerine yer verdi.

"KAZANDI"

Daha önce Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde Türkiye'ye atıfta bulunarak "Geldiler, kan döktüler, aldılar, böldüler, kaldılar!” şeklinde alçak bir manşete imza atan, bunun evvelinde de Afrin'de Türkiye’ye işgalci diyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaretlerde bulunan Türk düşmanı Avrupa gazetesi, Tatar'ın galibiyetini, bugünkü manşetinde Erdoğan'ı koyup "Kazandı" yazarak duyurdu.

 

Kaynak:takvim gazetesi

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Test atışlarını başarıyla tamamlayan S-400 hava savunma sistemi Ankara yolundaÖnceki Haber

Test atışlarını başarıyla tamamlayan S-4...

CHP'li İBB’den kitap katliamı: Eski başkanlar görünmesin diye sayfaları yırttılarSonraki Haber

CHP'li İBB’den kitap katliamı: Eski başk...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar