CHP'li Ünal Çeviköz'den skandal açıklama: "Biden'den beklentimiz demokrasi ve özgürlük vurgusu"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Son dakika haberi... ABD'de tartışmalı seçimin galibi, Türkiye ve Başkan Erdoğan hakkında hadsiz ifadeler kullanan Joe Biden oldu.. CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, ABD’de 3 Kasım seçimlerinin galibi ilan edilen Joe Biden yönetiminden beklentilerinin "Türkiye’de demokrasiye vurgu yapması" olduğunu söyledi.

CHP'li Ünal Çeviköz S-400'lere karşı çıktı - Takvim

Amerikan Alman Marshall Fonu (GMF) adlı düşünce kuruluşunun "Türkiye'nin 2021'de Dış Politika Öncelikleri: Ana Muhalefet Partisinden Bir Bakış" başlıklı online panelinde konuşan CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz dikkat çeken ifadeler kullandı.

Voice Of Amerika'nın haberine göre, AK Parti iktidarı döneminde Türk dış politikasının üç önemli unsurunu kaybettiğini ileri süren Çeviköz, bunları tarafsızlık, öngörülebilirlik ve güvenirlilik olarak sıraladı.

 

ÇEVİKÖZ'ÜN DİKKAT ÇEKEN İFADELERİ ŞÖYLE:
"Biden'ın Türk-Amerikan ilişkilerini onarmak için Türkiye'ye Trump'ın önermediği neleri önerebileceği" sorusuna Çeviköz, "Demokrasi" yanıtını verdi.

Çeviköz, "Biden yönetiminden ilk beklentimizin şu olacağını düşünüyorum: Hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, yargı sisteminin siyasetten arındırılmasına, güçler ayrılığına, demokratik reformlara, medya, ifade, toplanma özgürlüğü gibi tüm temel hak ve özgürlüklere çok güçlü bir vurgu yapması" diye konuştu.

Biden yönetiminin Türkiye'ye bu ilkeleri hayata geçirmek için çağrı yapması gerektiğinin altını çizen Çeviköz, bunun karşılığında da iki ülke arasında ticaret ilişkilerini geliştirme yolunda adımların atılması ihtiyacını vurguladı. Ticaret ilişkilerinin geliştirilmesinde muazzam fırsatların bulunduğunu ifade eden Çeviköz, Trump yönetiminin küresel ticaret ilişkilerinde korumacı bir yaklaşım sergilediğini, Biden yönetiminin ise bu konuda muhtemelen daha açık bir duruş ortaya koyacağını, ABD ve Avrupa arasındaki Transatlantik Serbest Ticaret ve Yatırım Anlaşması'nın (TTIP) yeniden canlandırılabileceğini söyledi. Ancak Çeviköz, bunun için ABD'nin Türkiye'ye demokrasi perspektifinden bakması koşulunun bulunduğunu vurguladı.

CHP Ermenistan partisi mi oldu? AK Partili Bülent Turan'dan Ünal Çeviköz'ün açıklamalarına tepki

 

 

Kaynak:takvim gazetesi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Menemen Belediyesi'ndeki vurgunda detaylar belli oldu! 18 ayda 50 milyon liralık vurgunÖnceki Haber

CHP’li Menemen Belediyesi'ndeki vurgunda...

Tasarımındaki inceliklerle dünyada bir ilk olacak: Çanakkale'ye özel olarak getirildi....Sonraki Haber

Tasarımındaki inceliklerle dünyada bir i...

Yorum Yazın

İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar