CHP'ye anket şoku! Hezimete uğrayabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'ye anket şoku! Hezimete uğrayabilir
Gezici Araştırma Şirketi, toplumdaki FETÖ algısına ilişkin Türkiye genelinde birçok vatandaşla yüzyüze görüşerek kamuoyu araştırması yaptı.

CHP'ye anket şoku! Hezimete uğrayabilir

 

Gezici Araştırma'nın sahibi Murat Gezici, araştırma sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Anket sonuçları; şu an Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına karşı başlattığı yürüyüşü sürdüren ve 15 Temmuz Darbe Girişimi için "Kontrollü darbe" diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yalanlar nitelikte. Halkın büyük bir çoğunluğu Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı şeyi düşünmüyor.

Araştırma sonuçlarına göre toplumun yüzde 92,6'sının gerçek bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalındığını belirttiğini ifade eden Gezici, "Kontrollü darbe sözünün toplumda hiçbir karşılığı yoktur. Tam aksine bunu söyleyen kişiler toplumda itibarsızlaşmaktadır ve itibarı azalmaktadır." diye konuştu.

"Kontrollü darbe" söylemini kullanan siyasetçilerin seçimlerde toplum tarafından cezalandırılabileceğini kaydeden Gezici, "Türk halkı kişilerin veya kurumların mali bilançolarına bakarak güven oluşturmuyor, onların milli ve muhafazakar diline bakarak güven endeksini oluşturuyor. Eğer ki siz 15 Temmuz gerçeğini görmeyip bunu kontrollü darbe olarak değerlendirirseniz bu topluma saygısızlık olarak değerlendirilir. Toplum bu milli dile milli dil anlamında destek verilmesini arzu ediyor ve tabii ki komisyonlar var bunlar araştırılıyor fakat bu bir gerçek var. Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz'da yüzlerce şehit vermiştir, gazi vermiştir ve 15 temmuz darbe girişimini bu FETÖ örgütünü yıllar, hatta belki asırlar öncesinden hazırlayarak geldiğini düşünen bir toplum var. Bu toplumu görmezlikten gelemezsiniz."

 

15 TEMMUZ'UN ARKASINDA FETULLAH GÜLEN VAR

Murat Gezici, araştırma sonuçlarına göre, toplumun yüzde 97.7'si, Fetullahçı Terör Örgütü'nü bir terör örgütü olarak kabul ettiğini belirtti. Halkın 94,2'si, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin arkasında Fetullah Gülen'in ele başı olduğu Fetullahçı Terör Örgütü'nün olduğunu düşündüğünü kaydeden Gezici, araştırma sonuçlarına göre halkın Türkiye'deki en tehlikeli terör örgütü sıralamasında, ilk sırada FETÖ'ye yer verdiğini, bu örgütü PKK'nın izlediğini söyledi.

Gezici, bu durumu şöyle açıkladı: "PKK terör örgütünün onlarca yıldır Türkiye'nin başına ciddi anlamda terör eylemleriyle sıkıntılar getirdiği görülmüştür. Daha fazla kan akıtmıştır ama FETÖ ise darbe teşebbüsüyle ülkeyi ele geçirmeye çalışması vatandaş üzerinde daha büyük bir psikolojik etki yapmıştır ve FETÖ terör örgütünü daha tehlikeli olarak bulmaktadır."

Katılımcılara "Darbe girişiminin sebebi sizce nedir" sorusunu yönelttiklerini ve halkın birinci sırada "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yok etmek", ikinci sırada "Devleti ele geçirmek", üçüncü sırada "TBMM'yi, demokrasiyi ortadan kaldırmak", dördüncü sırada "Cumhuriyet, laik ve hukuk sistemini bitirmek" yanıtını verdiğini aktaran Gezici, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu süreçte halkın yüzde 88,6'sı, FETÖ'yle mücadelenin sürmesini istiyor. Bu mücadelenin yetersiz geldiğini ve bunun daha sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi gerektiğini ifade ediyor. Halk milli ve ulus devlet anlayışla hareket ediyor. İktidara destek veriyor, milli duygularını görmeyen muhalefet veya iktidar başarılı olamaz. Yani bu mücadelenin devam etmesi gerekiyor ve bu mücadeleyi gayri ciddi olarak değerlendiren siyasi liderler de hezimete uğrayabilir. Halkın milli duygularını bu milli süreci görmeyen seçmen seçmeni görmeyen siyasi liderler hezimete uğrayabilir."

 

YÜZDE 67,5 OHAL'İ DOĞRU BULUYOR

Halkın yüzde 67,5'inin OHAL uygulamasını doğru bulduğu ve bunun sürmesi gerektiğinde de destek verdiğini aktaran Gezici, "Bunun en büyük gerekçelerinden bir tanesi OHAL sıradan bir seçmeni yani kapıcı Mehmet Efendiyi borçlu bir Ayşe Teyzeyi ya da okumakta olan öğrenciyi veya memuru ya da bir işçiyi ya da ticaret sahibini doğrudan etkilemediği için yaşam standartlarında konforunda bir sıkıntı yaratmadığı için OHAL'in sürmesini istiyor. Bunun bir güvenlik gerekçesi olarak anlattığı görülüyor."

 

FETÖ DAVALARINA DESTEK VAR

Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin 2011 yılında yaptıkları araştırmalar olduğunu ve bu araştırmalarda toplumun yüzde 77'sinin Ergenekon ve Balyoz davalarına inanmadığını ortaya koyduklarını aktaran Gezici, "Halkın yüzde 70'inden fazlası Sayın İlker Başbuğ'un tutuklanmasına tepki veriyordu. Bu davaların arkasında dış güçlerin olduğunu düşünen büyük bir kitle vardı. FETÖ davalarına baktığımız zaman halkın yüzde 96'lık bir desteği var. Bunları görmemiz lazım. Toplum Ergenekon ve Balyoz davalarına inanmadı, şimdi ise FETÖ'nün darbe girişimine inanıyor ve bununla mücadelenin devam etmesini istiyor" değerlendirmesinde bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Kanıtlayacak bir sürü belge var, DEAŞ'i ABD kurdu"Önceki Haber

"Kanıtlayacak bir sürü belge var, DEAŞ'i...

AK Parti MKYK sonrası flaş açıklama: 15 Temmuz gecesi selalarla yürüyeceğiz!Sonraki Haber

AK Parti MKYK sonrası flaş açıklama: 15...

Yorum Yazın

Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar