Cübbeli Ahmet İmam Hatip liselerinden sonra şimdi de Diyanet'e saldırdı! Fondaş gazete Cumhuriyet'e maşa oldu .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cübbeli Ahmet İmam Hatip liselerinden sonra şimdi de Diyanet'e saldırdı! Fondaş gazete Cumhuriyet'e maşa oldu .
Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, muhalefetin fonladığı Cumhuriyet gazetesinde Diyanet'i hedef aldı. Daha önce İmam Hatip liselerine dil uzatan Cübbeli Ahmet, bu kez de Diyanet için "Ben Atatürk dönemi Diyaneti'ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar?" şeklinde konuştu.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den tepki çeken açıklamalar gelmeye devam ediyor.

CUMHURİYET GAZETESİ'NE DİYANET'İ KÖTÜLEDİ

28 Şubat sürecinin medyadaki tetikçilerinden Fatih Altaylı'nın suratına telefonu kapatamayan Cübbeli Ahmet, şimdi de Türkiye ve İslam düşmanlığıyla gözünü körerten Cumhuriyet gazetesine konuştu.

İMAM HATİPLİLERİ HEDEF ALMIŞTI

Daha önce yaptığı "Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin. Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim." açıklamasıyla tepkileri üzerine çeken Cübbeli Ahmet, bu kez de Diyanet İşleri Başkanlığını hedef aldı.

ATATÜRK DÖNEMİ DİYANETİ'Nİ İSTİYORUM"

Cübbeli, "Ben Atatürk dönemi Diyaneti'ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı başka ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?" diyen Cübbeli, "Ben dinin, imanın gereklerini söylüyorum, Mahmut Hoca'yı savunuyorum, saldırılara maruz kalıyorum. Söylediğimin hangisi yalan, hangisi inanca aykırı. Sorsan yüzde 99'u Müslüman diyorlar, toplumun yüzde 17'si ateist olmuş ne kadar deist var bilmiyoruz, ama hataları dile getirdiğim için beni hedef alıyorlar." iddiasında bulundu.

Bir zamanlar Atatürk'ü savunduğu için hedef olduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet, sözlerine şöyle devam etti:

"İnanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler. Ben bedel ödedim, FETÖ de beni hedef aldı, hapse attı. Ya bunlar?"

 

Kaynak:a haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye'de kripto varlık platformlarına yönelik ilk ceza geldi!Önceki Haber

Türkiye'de kripto varlık platformlarına...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak hayvanı talimatını tekrarladıSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak hayvanı tal...

Yorum Yazın

İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar