Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'da .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'da .
Resmi temaslarda bulunmak üzere Kazakistan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılama sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan: "Astana Zirvesi önem arz ediyor. Ön çalışmalar bitmiş durumda. Artık burada finali yapılacak. İnşallah atılmış olan adımlar Astana'da noktalanır. Cenevre süreci de böylece çok daha kolay bir şekilde yol alır".

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistanda

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından resmi törenle karşılandı.Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen karşılama töreninde Erdoğan ve Nazarbayev, heyetlerini birbirlerine takdim etti.

Erdoğan ve Nazarbayev'in tören alanındaki yerlerini almaları sonrasında iki ülke milli marşları dinlendi.İki Cumhurbaşkanının tören kıtasını denetlemelerinin ardından baş başa görüşmeye geçildi.

 



Karşılama töreninde Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu da hazır bulundu.

 

 

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Astana Zirvesi önem arz ediyor. Ön çalışmalar bitmiş durumda. Artık burada finali yapılacak. İnşallah atılmış olan adımlar Astana'da noktalanır. Cenevre süreci de böylece çok daha kolay bir şekilde yol alır." dedi.

 ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Akorda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki resmi karşılama töreninin ardından baş başa görüştü.

Baş başa görüşmenin basına açık bölümünde yaptığı konuşmaya, "Öncelikle Aksakalımıza teşekkür ediyorum bu daveti sebebiyle." diyerek başlayan Erdoğan, "İkili ilişkilerimizin 25'inci yıl dönümünde gerçekten Astana'da olmak bizler için ayrı bir mutluluk vesilesi. Kazakistan'ı Almatı ile tanımıştık ama burada kurulmuş olan Astana ile şimdi bambaşka bir Kazakistan var. Burası bizim için ikinci bir ev, kendimizi evimizde hissediyoruz. Aramızdaki bütün siyasi, askeri, ticari, kültürel, ekonomik, ilişkilerimizi her geçen gün artırmanın gayreti içerisindeyiz." diye konuştu.

Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 2 milyar dolar olduğuna dikkati çekerek, "Bunu yeterli bulmuyoruz. Azmimiz bunu bir an önce, süratle daha önce görüştüğümüz gibi 5 milyar dolara ulaştırmak. Kazakistan ve Türkiye'de bu potansiyel mevcut." dedi.

"Bölgesel sorunlar noktasında özellikle Aksakalımızın gösterdiği gayretlere teşekkür ediyoruz." ifadesini kullanan Erdoğan, "Ayın 14'ünde de Astana Zirvesi önem arz ediyor. Ön çalışmalar bitmiş durumda. Artık burada finali yapılacak. İnşallah atılmış olan adımlar Astana'da noktalanır. Cenevre süreci de böylece çok daha kolay bir şekilde yol alır." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ise zor zamanlardan geçtiklerini ve sık sık görüşmeler yapmak gerektiği belirterek, "Geçtiğimiz 25-26 yıl içinde Türkiye ile Kazakistan arasında sadece kardeşlik ilişkileri oldu." diye konuştu.

Daha önceki görüşmelerde de iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığına işaret ederek Nazarbayev, "Şu anda yapılan işler çok. Birlikte yaptığımız projeler var. Bölgesel sorunlar ve başka meseleler var. Bunları bugün görüşebiliriz." dedi.

Nazarbayev, yarın gerçekleşecek olan İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne 57 ülkeden 70'e yakın heyetin katılacağını ifade ederek zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte katılacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in teklifi üzerine Astana'da Suriye görüşmelerinin devam ettiğini hatırlatan Nazarbayev, bir sonraki görüşmelerin de 14 Eylül'de yapılacağını kaydetti.

Görüşmede Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ile Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık da hazır bulundu.

 

.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kocaoğlu'na soğuk duş! Yalanı ortaya çıktıÖnceki Haber

Kocaoğlu'na soğuk duş! Yalanı ortaya çık...

AK Parti kampüse giriyor .Sonraki Haber

AK Parti kampüse giriyor .

Yorum Yazın

HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar