Dizel Araç Gaz Yemiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dizel Araç Gaz Yemiyor
Şayet aracınız otomatik şanzımanlı bir araçsa, aniden gaz basıyor olmanız, kimi zaman gaz yememe sorununu da beraberinde getirebilir. Esasında bu durum normal de karşılanabilir. Ancak şayet aracınızı düz vites bir araçsa ve arabam gaz yemiyor diyorsanız; genelde akla mazotun kötü olduğu fikri gelir. Ancak bu tarz yorumlar maalesef yanıltıcı olacaktır.

Dizel araç gaz yemiyor sorunu sıklıkla karşılaşılan sorunlar arasında yer alır. Özellikle aracınız otomatik şanzımanlıysa bu tarz araçlarda sıklıkla gaz yememe sorunuyla karşılaşmak mümkün olmaktadır. Elbette ki aracımızın gaz yememesi sorunu cam sıkıcı bir sorundur. Bundan dolayı da söz konusu soruna dair bilgi sahibi olmak, beraberinde önemli kazanımları da getirmektedir. İşte dizel araba neden gaz yemez? Sorusunun yanıtı!

Şayet aracınız otomatik şanzımanlı bir araçsa, aniden gaz basıyor olmanız, kimi zaman gaz yememe sorununu da beraberinde getirebilir. Esasında bu durum normal de karşılanabilir. Ancak şayet aracınızı düz vites bir araçsa ve arabam gaz yemiyor diyorsanız; genelde akla mazotun kötü olduğu fikri gelir. Ancak bu tarz yorumlar maalesef yanıltıcı olacaktır.

Özellikle dizel aracınız gaz yemiyorsa ve bu durum sıklıkla devam ediyorsa bu sorun mazot filtresinden kaynaklanabilir. Böyle durumlarda ya mazot filtresini komple değiştirmelisini ya da mazot filtresini gözden geçirmelisiniz. Elbette ki dizel araçların gaz yememe sorunu sadece mazot filtresinden kaynaklanmaya bilir. İşte dizel araç gaz yemiyor sorunun kaynakladığı başlıca parçalar!

İlk çalışmada tekleme problemleri | OTO Ayar | Oto İnceleme ve Ayar Yeri

Dize Araba Gaz Yemiyorsa Hangi Parçalar Kontrol Edilmelidir?

Şayet dizel aracınız bir şekilde tekleme ya da gaz yememe sorunu yaşıyorsa aşağıdaki parçalara bakmak gerekmektedir:

  • Turbo
  • EGR valfi parçası
  • Selenoid valfi parçası
  • Mazot filtresi bölümü
  • Katalizör ( Tıkanıklık )
  • Egzoz Manifoldu bölümü

Görüldüğü üzere dizel araçlarda herhangi bir şekilde bir sorun varsa bu sorun pek çok farklı parçadan kaynaklanabilir. Tam da bu noktada turbo bölümü akla ilk gelen yerdir. Zira buradaki bir arıza durumu anında aracınızın teklemesine neden olabilir. Yine EGR valfi  ve selenoid valfi parçasının da arızalanması durumu beraberinde tekleme sorununa neden olacaktır.

Aracın gaz kelebeği olarak tanımlanan parçasında yer alan sensör hatası da dizel araçlarda gaz yememe sorununa neden olabilir. Elbette ki egzoz manifoldu olarak isimlendirilen parça kurum kaplamışsa ya da burada bir hasar durumu varsa da aracınızın teklemesi gayet doğaldır. Bütün bu bilgiler ışığında şayet dizel araç gaz yemiyor diyenlerdenseniz, bu sorunu hızlı bir şekilde tamir ettirmelisiniz.

https://www.konuaraba.com/araba-gaz-yemiyor-ise-yapilmasi-gerekenler-nelerdir

Kaynak:akgazete


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ha Yunan ordusu ha ekrem !Önceki Haber

Ha Yunan ordusu ha ekrem !

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘doğal makas’ıSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘doğal makas’ı

Yorum Yazın

HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar