Doğu Perinçek, Kılıçdaroğlu'nun ''helalleşme'' sözlerini yorumladı: PKK ile anlaştı! Kemalist devrimi yıkmak istiyor .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğu Perinçek, Kılıçdaroğlu'nun ''helalleşme'' sözlerini yorumladı: PKK ile anlaştı! Kemalist devrimi yıkmak istiyor .
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''helalleşme'' açıklamasıyla her kesimden tepki topladı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek çarpıcı ifadelerle yorumladı. Perinçek, "Vatanı savunanlar Cumhurbaşkanımızın kişiliğinde Kemalist devrime sarılıyor. Çünkü o o mevzide savaşıyor. Ama vatan bütünlüğüne karşı ABD ile birlikte PKK'nın yanında mevzilenenler de Kemalist devrimi yıkmak zorunda. Sahte Atatürkçülüklerle bugüne kadar idare etti ama artık idare edemeyeceği bir yere geldi. Artık doğrudan doğruya hafızalarda, bilinçlerde Kemalist devrimi ortadan kaldırma noktasına geldi." dedi. İşte detaylar....

Kutuplaşma siyaseti güden CHP'nin geçmişte toplumda açtığı yaralardan dolayı "helalleşme yolculuğuna" çıkma kararı aldığını duyuran Kılıçdaroğlu yayınladığı video ile "Helalleşmek geçmişi değiştirmez ama geleceğimizi kurtarır. Geçmişte partimizin de hataları oldu; helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım" ifadelerini kullanmıştı.

PERİNÇEK'TEN ÇARPICI AÇIKLAMA: PKK İLE ANLAŞTI
Kılıçdaroğlu'nun samimiyetsiz "helalleşme" çıkışı birçok siyasi tarafından tepkiyle karşılanırken Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek CHP lideri hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı.

Ulusal Kanal'da gündemi değerlendiren Perinçek, Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çıkışına ilişkin "Esas etken artık Kılıçdaroğlu PKK ile tam bir işbirliği kararı aldı. HDP ile işbirliği Türkiye'yi parçalama programıdır." dedi.

Perinçek, "Vatanı savunanlar Cumhurbaşkanımızın kişiliğinde Kemalist devrime sarılıyor. Çünkü o o mevzide savaşıyor. Ama vatan bütünlüğüne karşı ABD ile birlikte PKK'nın yanında mevzilenenler de Kemalist devrimi yıkmak zorunda. Sahte Atatürkçülüklerle bugüne kadar idare etti ama artık idare edemeyeceği bir yere geldi. Artık doğrudan doğruya hafızalarda, bilinçlerde Kemalist devrimi ortadan kaldırma noktasına geldi." şeklinde konuştu.
 

KILIÇDAROĞLU 'HELALLEŞME' LİSTESİNİ AÇIKLADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'helalleşme' listesini açıklayarak, "Hangi strateji çocuklarımızın geleceğinden daha önemli? Helalleşeceğiz dostlarım. 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz. Sivas, Kahramanmaraş mağdurları ile helalleşeceğiz" demişti.

AK PARTİ'Lİ ÖZKAN: CHP'NİN HERKESTEN TEK TEK ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çağrısına ilişkin, "CHP'nin özellikle Gazi Mustafa Kemal'den sonra neler yaptığına bakacak olursak, herkesten tek tek özür dilemesi gerekir" dedi.

MUHARREM İNCE'DEN 'HELALLEŞME' YORUMU
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' ile ilgili sözlerinin altını doldurmadığını belirterek, "Mesela kendisini desteklemediği için aday yapılmayan parti dışına itilen arkadaşlarıyla helalleşecek mi? Başkalarını destekledikleri için aday yapılmayan, partiden atılan, partiden dışlananlarla da helalleşecek misin?" dedi.

KURTULMUŞ: CHP, '15 TEMMUZ ÖRTÜLÜ BİR DARBEDİR' ÖZÜNDEN DOLAYI ÖZÜR DİLEMELİDİR
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' açıklamasıyla ilgili, "Çok farklı kesimlerden helalleşmek gerekecektir. Bu helalleşmeyi samimi bir şekilde yaparlarsa bundan kazançlı çıkacak olan CHP'dir. Eğer bir şeylerden özür dilenecekse '15 Temmuz örtülü bir darbedir' sözünden dolayı da CHP özür dilemelidir" dedi.

 

Kaynak:a haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 6 ayda söylem değişikliği! 'Helalleşme' çelişkisi .Önceki Haber

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 6 ayda söylem de...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sezai Karakoç'un Mona Roza şiirini okuduSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sezai Karakoç'un M...

Yorum Yazın

İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar