“Erdoğan ile dostluğum babam Aliya’dan miras”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Erdoğan ile dostluğum babam Aliya’dan miras”
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bosna Hersek'e yapacağı çalışma ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu.

 

bakir izetbegovic erdogan ile ilgili görsel sonucu

 

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün 'e yapacağı çalışma ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu.
Boşnak lider, Erdoğan ile yakın dostluğuna da değinerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın babam Aliya ile iyi bir dostluğu vardı. Bu dostluk bana babamdan miras kaldı. Türkiye ile Bosna Hersek'in ve Türkler ile Boşnakların her geçen gün daha güçlü ilişkilere sahip olacağına inanıyorum" diye konuştu.


İzetbegovic, Türkiye'de çok sayıda Boşnak kökenlilerin olduğunu, bu kişilerin güvendikleri için geçmişte Türkiye'ye göç ettiğini anımsatarak, "Aynı şey Bosna Hersek'teki Türkler için de geçerli. Onlara her zaman babam Aliya İzetbegovic'in mezarı başında rastlıyorum. Türkler ile Boşnaklar arasında duygusal ve akrabalık bağları, şimdi de güçlü ekonomik bağlar var" ifadelerini kullandı.
İzetbegovic, Bosna Hersek'te varlık gösteren her ülkenin bölgede etkin olmak istediğini kaydederek, "Bu nüfuz az ya da çok, iyi veya kötü niyetli olabilir. Türkiye'nin etkin olma durumu söz konusu olduğunda ise bunun artan ve iyi niyetli nüfuz olduğunu söyleyebilirim" dedi.


Türkiye'nin Balkanlar'da barışın devamlılığını sağlamak noktasında yardım etmek, bölgede yatırımlar yapmak, Avrupa Birliği (AB) ve NATO'ya entegrasyon süreçlerinde Bosna Hersek'e destek olmak istediğine dikkati çeken Boşnak lider, "Durum böyleyken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a her zaman kapımız açıktır" diye konuştu.


Ziyaret kapsamında iki ülkenin ulaştırma bakanlıkları arasında iyi niyet mektubu imzalanacağı bilgisini de paylaşan İzetbegovic, mektubun Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad arasında Türkiye'nin desteğiyle inşa edilecek otoyol projesinin ögelerini de tanımlayacağını kaydetti.



SARAYBOSNA'DA BUGÜN TÜRKLER'LE BULUŞACAK
cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Bosna Hersek'e bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic ile baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek olan Erdoğan, 6. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Kurul Toplantısı'na katılacak. Saraybosna'daki J.A. Samaranch Olympic Hall-Zetra spor salonunda gerçekleştirilecek genel kurula Erdoğan ile Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzetbegoviç de katılacak. Erdoğan burada yapacağı konuşma ile Avrupalı Türklerden 24 Haziran seçimleri için destek isteyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi tarafından kendisine tevdi edilecek fahri doktora için gerçekleştirilecek törene de katılacak. Görüşmelerde, Bosna Hersek ile ikili ilişkilerin ve Balkanlar'daki gelişmelerin tüm boyutlarıyla ele alınmasıöngörülüyor. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünya medyasından Erdoğan’a övgüÖnceki Haber

Dünya medyasından Erdoğan’a övgü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Listelerde seçilecek yerlerde 20-21 yaşında isimler varSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Listelerde seçile...

Yorum Yazın

Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Tüm illerde Cumhur Reyonu projesi! Market, bakkal ve pazarda fiyatları düşürecek
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar