FETÖ’nün kara kutusu Türkiye’de...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FETÖ’nün kara kutusu Türkiye’de...
Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği saldırıda verdiği ifadelerle Danıştay davasının Ergenekon davasıyla birleşmesinde etkili olan ve firari Zekeriya Öz'ün "Osmanım" diye hitap ettiği Osman Yıldırım Türkiye'ye geldi.

 

Osman Yıldırım, Ergenekon davası ile ilgili görsel sonucu

 

Ankara 23. 'nde görülen davanın ilk duruşmasında, Yıldırım'a, 27 Ekim'de Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin Ergenekon örgütüyle ilgili yerel mahkeme hükmünü bozma kararı soruldu.

'HER ŞEYİ ANLATIRIM'
SEGBİS sistemi ile Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bağlanan Yıldırım, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadelere katıldığını ve Yargıtay'ın bozma kararına katılmadığını söyledi. Mahkeme de, hakkında yakalama kararı çıkmasının ardından kendi isteğiyle ifade veren Yıldırım hakkındaki yakalama kararını düşürdü.

SABAH'a konuşan Yıldırım,  darbe girişiminin ardından, hakkında yakalama kararı çıkmasına rağmen kendi isteğiyle Türkiye'ye dönüş yaptığını belirterek "Paris Başkonsolosluğu'ndan 21 Mayıs 2017'de geçici pasaport alıp uçakla dönüş yaptım. 15 Temmuz darbe girişiminden rahatsız oldum. Devletin istemesi halinde tüm bildiklerimi anlatacağım" dedi.
Osman Yıldırım'ın, 2016'da Bulgaristan'a geçtiği ve sınırı kaçak yollarla geçtiği gerekçesiyle Bulgaristan'da 3 ay hapis yattığı öğrenildi. Yıldırım, Bulgaristan'da cezaevinden çıktıktan sonra Fransa'ya geçmiş ve bir yıl kadar Paris'te yaşamıştı. Osman Yıldırım, Ergenekon davasının temelini oluşturan Danıştay saldırısında sanık, tanık ve gizli tanık olarak ifade vermişti.

YARGITAY ERGENEKON KARARINI BOZMUŞTU
Ergenekon davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını, usulden ve esastan bozarak, yerel mahkemenin "Ergenekon Terör Örgütü" kabulünde isabet görmedi. 16. Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil örgütün, kim tarafından ne zaman kurulduğunun, suçlarının, hiyerarşik yapısının ortaya konulmaması, liderinin belli olmaması gibi nedenlerle yerel mahkemenin kabulünde isabet bulunmadığına karar verdiklerini açıkladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte o avukatın öldürülme anıÖnceki Haber

İşte o avukatın öldürülme anı

Diyarbakır'da büyük operasyon: 1 polisimiz şehit, 4 polisimiz yaralıSonraki Haber

Diyarbakır'da büyük operasyon: 1 polisim...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar