FETÖ'nün MİT'e nasıl sızdığı ortaya çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FETÖ'nün MİT'e nasıl sızdığı ortaya çıktı
İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün MİT'e eleman yerleştirmek için adayları özel olarak kurulan evlerde eğittiği, daha sonra bu kişilerin MİT'e sızmaları için Ankara'ya yönlendirilerek sınavlara sokulduğu ortaya çıktı.

 

FETÖ'nün MİT'e nasıl sızdığı ortaya çıktı

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın örgüt çalışma evlerine yönelik olarak hazırladığı iddianame, örgütün Türkiye'nin en kritik kurumlarından olan Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) sızma planlarının nasıl yapıldığını gözler önüne serdi.

Örgütün mahrem olarak nitelediği ve diğer çalışma evlerinden ayrılan, İstanbul'da Fatih ve Esenler ilçelerinde bulunan "Kızılay" ve "Matematik" kod adlı evlerde sadece MİT'e sızdırılmak için eleman yetiştirildiği ortaya çıktı.

 

Yetiştirip MİT sınavına gönderdiler

Habertürk'ün haberine göre, iddianamede, şüphelilerinden Bekir kod adını kullanan Şahin İ.'nin, Esenler'de sorumluluğunu örgüt sorumlusu Hüseyin T.'nin yaptığı çalışma evine yerleştirildiği ifade edildi.

Bu evlerde MİT'e sızmak üzere örgüt tarafından eleman hazırlandığının öne sürüldüğü iddianamede, şu bilgiler yer aldı:

"Söz konusu örgüt-çalışma evinde başta Sinan A.ve F.K. olmak üzere örgütün MİT'e sızdırmak için hazırladığı Hasan Hüseyin, Fahrettin, Tarık, Enes (kod) isimli örgüt mensuplarıyla birlikte kalan şüpheli Şahin İ., burada aylarca örgüt içi eğitim ve sınava hazırlık süreci geçirmiş, daha sonra örgüt tarafından Ankara’ya yönlendirilmiş, burada MİT sınavına girerek örgütün de yardımıyla başarı sağlayarak kurum personeli olmuştur. Şahin İ., bilahare örgütle iltisakı anlaşılarak kurumdan ihraç edilmiştir."

 

İtirafçı oldu

İddianamede üniversitelerde araştırma görevlileri olan şüpheliler Enis G. ve Hüseyin T.'nin çalışma evinde abilik-imamlık yaptığı, Hüseyin T.'nin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak FETÖ'nün yapısı, işleyişi ve mensupları hakkında beyanlarda bulunduğu ifade edildi.

Savcılık 4'ü MİT evleriyle bağlantılı 30 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, örgüte üye olmak ve kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık" suçlarından, 7.5 yıl ile 62.5 yıl arasında değişen hapis cezası talep etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mansur Yavaş CHP'nin teklifini reddettiÖnceki Haber

Mansur Yavaş CHP'nin teklifini reddetti

Suudi Arabistan'a soğuk duş: Bunlar limonSonraki Haber

Suudi Arabistan'a soğuk duş: Bunlar limo...

Yorum Yazın

Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar