Hem devlet hem millet kazandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hem devlet hem millet kazandı
Muhalefetin araç geçiş sayıları üzerinden provokasyon çabası yine sonuç vermedi. İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü’nde araç geçiş sayıları, verilen garantinin üzerinde gerçekleşti

İstanbul-İzmir Otoyolu bayram trafiğini rahatlattı

Türkiye'nin dünya finansman literatürüne kazandırdığı yap-işlet-devret (YİD) modeliyle kamunun cebinden para çıkmadan birçok yatırım özel sektöre yaptırılırken, yatırımlarla hem devlet hem de millet kazanıyor. Zaman zaman muhalefet partileri garanti edilen araç geçiş sayıları üzerinden provokasyon yapmaya çalışırken, rakamlar muhalefeti yalanlıyor. İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü'nde temmuz-ekim ayları ortalamasına ait otoyol ve köprü geçiş sayıları verilen garanti sayılarının üzerinde gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bugüne kadar toplam 215 milyar liralık kamu özel işbirliği projesini başlatırken, söz konusu yatırımların yüzde 86'sını tamamladı. Tamamlanan tüm projelerin yüzde 18'i kamu özel işbirliği modeli çerçevesinde hayata geçirilirken, modelle devletin kasasından para çıkmadan birçok altyapı yatırımı özel sektör marifeti ile yaptırıldı.

Osmangazi Köprüsü'nden ''icra'' yağıyor! | Güncel

MUHALEFET YALAN ATTI
İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü'nde temmuz-ekim ayları ortalamasına ait otoyol ve köprü geçiş sayıları verilen garanti sayılarının üzerinde gerçekleşti. Köprü için günlük verilen 40 bin araç geçiş sayısı aşılırken, bayramlarda köprüden geçen araç sayısı garanti edilenin yaklaşık iki katına çıkıyor. Köprü ve otoyolda yapım bedeli 6.7 milyar dolar olarak belirlenirken, işletmeci tarafından yapılan kamulaştırma bedeli 248 milyon dolar; bakım, işletme, yenileme maliyeti 2 milyar dolar, finansman maliyeti 4.6 milyar dolar olarak belirlendi. 7 yıl yapım, 15 yıl işletme süreci boyunca harcanacak bedel ise 13.6 milyar dolar olurken, buna karşın şirkete garanti edilen bedel 12.9 milyar dolarla, yapılacak yatırımın altında tutuldu.



AVRASYA'DA GEÇİŞ 50 MİLYONA YAKLAŞTI
AVRASYA Tüneli'nden, açılıştan bugüne kadar geçiş yapan araç sayısı 48 milyonu aşarken, Avrasya Tüneli'nden şu andaki pandemi döneminde bile günlük 45 bin araç geçiyor. Normal zamanlarda günlük 70 bin araç geçiş sayısının yakalandığı Avrasya Tüneli'nde garanti edilen sayının üzerine çıkılırken, tünelde normal verilen garanti sayısı ise 68 bin olarak uygulanıyor. Avrasya Tüneli, sağladığı yakıt ve zaman tasarrufunun yanı sıra çevre dostu kimliğiyle de ön plana çıkıyor. Avrasya Tüneli'nin 2017 ve 2020 yıllarında ekonomiye sağladığı toplam fayda 5.23 milyar lira oldu.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 3 yaşında - Sondakika Ekonomi Haberleri

YAVUZ SULTAN 2027'DE DEVLETİN
ÖTE yandan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ise devletin sırtına kalan hiçbir maliyet bulunmazken, köprü 2027 yılında tamamen devlete kalacak. Buradaki bakım, işletme maliyetlerinin hiçbirisine devlet karışmazken, araç garanti giderleri, tamamen finansal modelin bir parçası olarak uygulanıyor.

Kaynak:Sabah


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sözcü, CHP’nin suya zam istediğini yazamadıÖnceki Haber

Sözcü, CHP’nin suya zam istediğini yazam...

Göksu: ''İBB ekrem 'borçlanmak ihanet' dedi, törenle borçlandı''Sonraki Haber

Göksu: ''İBB ekrem 'borçlanmak ihanet'...

Yorum Yazın

İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar