İBB'nin çizme vurgununda yeni detay! İhale şartnameye uygun çıkmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İBB'nin çizme vurgununda yeni detay! İhale şartnameye uygun çıkmadı
2019 yerel seçimlerinde CHP yönetimine geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi 4 yıllık süreçte hizmet yerine hep yolsuzluk ve skandallarla gündeme geldi. İBB'nin son skandalı ise çizme vurgunu oldu. Söz konusu vurguna dair yeni detaylar ise şok etti. Alınan çizmelerin ihale şartnamesine de uymadığı görüldü.

AK Parti yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 4 bin 400 liraya aldığı iftaiyeci çizmelerine, Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin ise hemen hemen aynı özelliklerdeki itfaiyeci çizmelerine 13 bin 825 TL ödediği ortaya çıkmıştı. Ayrıca söz konusu çizmelerin şartnameye de uymadığı görüldü.

ÇİZME VURGUNU

Çelik ara tabanlı olduğu söylenen 13 bin 825 liralık itfaiyeci çizmesi, Silivri'deki yangında bir vidaya bile dayanamadı. Bir itfaiyeci ayağına giren vidanın görüntülerini paylaştı. Açık ihale usulüyle düzenlenen ihaleyle 27 milyon 650 bin lira bedelle İBB, çifti 13 bin 825 liraya itfaiyeci çizmesi aldı. AK Partili Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin de aynı özelliklerdeki itfaiyeci çizmesini geçtiğimiz nisan ayında 4 bin 400 liraya alması İBB'de vurgunu gözler önüne serdi.

ÇİVİYE BİLE DAYANMADI

İBB, Denizli Büyükşehir Belediyesinin 4 bin 400 liradan aldığı aynı standartlardaki itfaiyeci çizmesini 3 kattan fazla bir parayla satın alarak İstanbullulara büyük bir kazık atmasının ardından bir skandal daha ortaya çıktı. Alınan çizmelerin ihale şartnamesine de uymadığı görüldü.

VİDA İTFAİYE ERİNİN AYAĞINA GİRDİ

Silivri'de bir yangına giden itfaiye ekipleri, İBB tarafından yeni alımı yapılan çizmeleri kullandı. Alevlerin arasına giren itfaiye erlerinden birinin ayağına yangın sırasında vida girdi. Taban için çelik plaka ile kaplanarak itfaiye erlerini vida, delici madde ve yangından koruması beklenen çizmenin tabanına vida saplandı. İtfaiye eri de vidanın ayağına girdiği görüntüleri paylaştı.

ŞARTNAMEYE UYGUN ÇIKMADI

3 kat pahalı fiyata alınan çizmelerin ihale şartnamesinin 27. Maddesinde "Çizme tabanı esnek yapıda olacaktır. Taban içi çelik plaka ile kaplanmış olacaktır. Çelik plaka ergonomik olarak şekillendirilmiş yapıda, ayak taban dolgusu alt kısmında bulunacak ve taban plakasına direk temas etmeyecektir. Tüm katmanlar ile birlikte çizme tabanı kullanıcıyı rahatsız etmeyecek ve ergonomik yapıda olacaktır" yazdığı, alınan çizmelerin ise bu özellikleri taşımadığı belirtildi.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehidimizin kanı yerde kalmadı! Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildiÖnceki Haber

Şehidimizin kanı yerde kalmadı! Pençe-Ki...

İstanbul Kız Öğrenci Yurtları Akdeniz Sıcak YuvanızSonraki Haber

İstanbul Kız Öğrenci Yurtları Akdeniz Sı...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar