IKBY'deki partilerden Türkiye'ye çağrı: Ambargo uygulamayın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
IKBY'deki partilerden Türkiye'ye çağrı: Ambargo uygulamayın!
IKBY'de muhalefetin başını çeken ve referandumun ertelenmesini isteyen Goran Hareketi, Türkiye'ye ve diğer ülkelere 'ambargo uygulamayın' çağrısı yaptı.

IKBY'deki partilerden Türkiye'ye çağrı: Ambargo uygulamayın!

 

 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'de Goran binasında referandum ve Türkiye, İran ile Irak'ın açıklamalarına ilişkin konuşan Goran (Değişim) Hareketi Polit Büro Üyesi Karvan Haşim, Türkiye ve İran'a şöyle seslendi:

"UMARIZ AMBARGO UYGULANMAZ"

"IKBY bağımsızlığa gidecekken Türkiye, İran ve Irak tepki gösteriyor. Şimdi de ekonomik ve askeri olarak tehditler savuruyorlar. Irak hükümeti, Erbil ve Süleymaniye havayollarını uluslararası uçuşlara kapatacağını açıkladı. Biz umut ediyoruz ki başta Irak devleti başta olmak üzere hiçbir ülke bize yönelik ambargo yapmaz. Şimdiye kadar Irak devleti sınır kapılarımıza yaklaşmadı. Türkiye devleti resmi bir şekilde 'Biz IKBY halkını aç bırakacağız' demedi. Irak ve komşu ülkelerle kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bize yönelik herhangi bir ambargo yapmalarını istemiyoruz."

KDP: TÜRKİYE, İRAN VE IRAK SERT! ABD, RUSYA, FRANSA VE ALMANYA YUMUŞAK

Öte yandan Barzani'nin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Meclis Grup Başkanvekili Tarık Gerdi ise Türkiye, Irak ve İran'a barış mesajları göndererek, "İran, Irak ve Türkiye'nin bize yönelik mesajları sertti. Ancak ABD, Rusya, Fransa ve Almanya'nın mesajları yumuşaktı. Biz diyoruz ki savaşlar, kavgalar sorunları çözmez. Araplara diyoruz ki sorunların çözümünün tek adresi müzakereler ve diyalogdur. Biz 10 yıl daha savaşsak sorunlarımızı çözemeyiz. Bir sonuca varamayız. İllaki müzakere etmek istiyoruz. Biz Irak'ın parlamentosuna, askerine ve yetkililerine sesleniyoruz. Gelin müzakereler edelim sorunları çözelim." şeklinde konuştu.

HRİSTİYANLARIN PARTİSİ DBP: TÜRKİYE, IRAK VE İRAN'IN TEHDİTLERİNİ DOĞRU BULMUYORUZ

IKBY Referandum Yüksek Müzakere Heyeti üyesi ve aynı zamanda Hristiyanların desteklediği Demokrat Betnahrin Partisi'nin genel sekreteri Romeo Hakari, referandum sonuçlarının kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Referandumdan önce müzakere heyeti olarak Bağdat'a gittik. Ancak bir sonuç elde edilmedi. Biz yine de Bağdat ile müzakereler yapmak istiyoruz. Sorunlar barış ve diyalogla çözülmelidir. Türkiye, Irak ve İran'ın bölgeye yönelik ambargo tehditlerini doğru bulmuyoruz. Umarım ambargolar olmaz. Komşu ülkelerle kardeşçe yaşamak istiyoruz. "

Referandumdan önce tüm azınlıkların haklarının korunması yönünde kararlar alındığında dikkat çeken Hakari, "Referandum Yüksek Konseyi olarak azınlıkların temsilcileri ile referandumdan önce bir toplantı yaptık.Toplantıda etnik ve dini azınlıkların yetkilileri ile bir görüşme yaptık ve haklarının güvence altına alması yönünde teminat verdik. 16 maddelik bir anlaşma imzaladık. Anlaşmayla Türkmen, Arap, Asuri, Kakai, Şebek ve diğer azınlıkların haklarının koruması konusunda bir anlaşma yaptık. Azınlıklar bu anlaşmadan memnun kaldılar. Kürtler, Hristyanlar, Türkmenler ve Araplar Kürdistan'da kardeşçe yaşıyorlar. Azınlıklar Kürdistan parlamentosunda temsil ediliyorlar. Referandum Yüksek Müzakere heyetinde Türkmenler ve Hristiyanların temsilcileri de yer aldı" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FETÖ'cü hainden mahkeme heyetine küstah tehdit!Önceki Haber

FETÖ'cü hainden mahkeme heyetine küstah...

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kuzey Irak uyarısı!Sonraki Haber

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kuzey Irak uyar...

Yorum Yazın

Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Tüm illerde Cumhur Reyonu projesi! Market, bakkal ve pazarda fiyatları düşürecek
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar