İşte CHP'nin savunduğu 4 PKK'lının Hakkari'deki faaliyetleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hakkari'nin Oğul köyü kırsalında 31 Ağustos'ta silahlı insansız hava aracıyla tespit edilen PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda birinin hayatını kaybettiği 3'ünün de yaralandığı 4 iş birlikçiyle ilgili soruşturma sürüyor. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, operasyon sırasında örgüt mensuplarıyla toplantı halinde oldukları belirlenen iş birlikçilerin, güvenlik gerekçesiyle kapalı olan yolu kendi imkanlarıyla açarak teröristlerin bulunduğu bölgeye ulaştıkları saptandı. Son dakika bilgisine göre olay yerindeki incelemede bir süre önce gasbedildiği anlaşılan ve içinde mutfak tüpleri bulunan 2 araca savcılıkça el konuldu. CHP'li Tanrıkulu, 4 iş birlikçinin PKK'lı olmadığını savunmuş ve sosyal medyadan skandal paylaşımlarda bulunmuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu da katıldığı televizyon programında Tanrıkulu'na tepki göstermek yerine teröristlerin piknik yapmaya gittiğini, yanlarında silah olmadığını, öldürülenlerden bazılarının iş adamı olduğunu öne sürmüştü. İşte o teröristler ile ilgili ulaşılan çok önemli bilgiler...

'Terörist olabilirler ama silahları yoktu!'

 

'nin Oğul köyü kırsalında 31 Ağustos'ta 4 terör örgütü  üyesinin silahlı insansız hava aracıyla etkisiz hale getirildiği operasyonda, teröristlerle toplantı halinde olan 4 iş birlikçiyle ilgili soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Oğul köyü kırsalında 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda biri ölen 3'ü de yaralanan 4 iş birlikçiyle ilgili Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

 

 

KAPALI YOLU AÇIP TERÖRİSTLERİN YANINA GİTMİŞLER

Titizlikle yürütülen soruşturma kapsamında, operasyon sırasında teröristlerle toplantı halinde oldukları belirlenen terör örgütü PKK iş birlikçileri I·brahim Sak,  ve I·smail Aydın'ın güvenlik gerekçesiyle kapalı olan yolu kendi imkanlarıyla açarak teröristlerin bulunduğu bölgeye gittikleri belirlendi. İş birlikçilerin bölgeye ulaştıktan sonra da yemek pişirerek bir süre teröristlerin gelmesini bekledikleri tespit edildi.

İş birlikçilerin, olayın yaşandığı yerin sağ ve sol tarafının askeri yasak alan olduğunu bilmelerine rağmen özellikle son zamanlardaki operasyonlarla hareket alanları daralan teröristlere lojistik destek sağlamak üzere bölgeye gittiği saptandı.

 

GASBEDİLEN VE İÇİNDE MUTFAK TÜPLERİ OLAN 2 ARAÇ BULUNDU

Operasyonun ardından olay yerindeki incelemede bir süre önce gasbedildiği anlaşılan ve içinde mutfak tüpleri olan 2 araç bulundu. Savcılıkça el konulan araçlarla ilgili detaylı inceleme de sürüyor.

Bu arada, iş birlikçiler arasında yer alan ve hastanedeki tedavisi sonrası İbrahim Sak ile "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan Musa Tarhan hakkında daha önce aynı suçtan soruşturma yürütüldüğü, operasyonda hayatını kaybeden Mehmet Temel'in babasının ise aynı suçtan cezaevinde bulunduğu öğrenildi. Ağır yaralanan iş birlikçilerden İsmail Aydın'ın ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.

 

VALİLİK AÇIKLAMAYLA DUYURMUŞTU

Hakkari Valiliğinden 1 Eylül'de yapılan açıklamada, Oğul köyü kırsalında tespit edilen bir dinamik hedefin silahlı insansız hava aracıyla ateş altına alındığı ve bölgede 4 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilmişti.

Bölgede teröristlerle toplantı halinde bulundukları sonradan anlaşılan İbrahim Sak ve Musa Tarhan'ın hafif, Mehmet Temel ve İsmail Aydın'ın ağır olmak üzere 4 işbirlikçinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, kendi imkanlarıyla Hakkari Devlet Hastanesine giden yaralılardan Temel'in hayatını kaybettiği ve konuyla ilgili adli tahkikatın sürdürüldüğü bildirilmişti.

 

HAKKARİ'DEKİ BAZI TERÖR EYLEMLERİNİN FAİLİ DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İçişleri Bakanlığından 31 Ağustos'ta yapılan açıklamada da terörle mücadele kapsamında Hakkari'nin merkez Oğul köyü kırsalında düzenlenen operasyonda, "Piro Amed" kod adlı Abdullah Sönmez ile beraberindeki "Mordem", "Zagros" ve "Cemal" kod adlı teröristlerin etkisiz hale getirildiği ifade edilmişti. Açıklamada, terörist Sönmez'in özel harekat polisi Muhammet Ali Mevlüt Dündar'ın şehit edildiği saldırı ile Hakkari Çukurca yolunda askeri konvoya yönelik 2 askerin şehit düştüğü terör eyleminin faili olduğu duyurulmuştu.

 

SİVİL VE MASUM VATANDAŞLARA ZARAR VERİLMEDİ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bugüne kadar hiçbir sivil ve masum vatandaşa zarar verecek uygulama içinde olmadığı, Oğul köyü kırsalında 31 Ağustos'ta silahlı insansız hava aracıyla icra edilen operasyonda da aynı esas ve usullerin kullanıldığı vurgulanmıştı.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hodri meydan, çıkın da görelimÖnceki Haber

Hodri meydan, çıkın da görelim

Kaymakam Güntepe'yi yaşadığı panik ele vermiş!Sonraki Haber

Kaymakam Güntepe'yi yaşadığı panik ele v...

Yorum Yazın

Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar