Kılıçdaroğlu bunu beklemiyordu... CHP'de yeni istifa dalgası kapıda!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu bunu beklemiyordu... CHP'de yeni istifa dalgası kapıda!
CHP'nin sadece AK Parti karşıtlığı için terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı HDP ile ittifak yapması parti içindeki huzursuzluğu artırırken, istifa eden 3 vekilin ardından yeni istifa dalgasının kapıda olduğu, 10 vekilin partiden ayrılacağı belirtildi.

CHP'de İnce alarmı: İkinci istifa dalgası gelebilir

Partilerinin son dönemlerde izlediği politikalardan rahatsızlık duyan 3 milletvekili şikayetlerini mektupla bildirdi. Daha sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen vekiller, değişiklik olmayacağını anlayınca istifa etti.

Önceki gün düzenledikleri basın toplantısı ile istifalarını açıklayan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel’in Muharrem İnce’nin kuracağı Memleket Partisi’ne geçmesi netleşti. Üç isim dışında İnce ile görüşen milletvekillerinin de olduğu öğrenilirken, CHP yönetimi de alarma geçerek potansiyel isimleri takibe aldı.

CHP'de şok istifa!

10 vekil istifa edecek

Yönetime tepkilerini önce mektup kaleme alarak sonrasında ise istifa ederek gösteren 3 milletvekilinin ardından CHP’de ikinci dalga alarmı da başladı. 3 ismin istifasının ardından önümüzdeki dönemde CHP’de yeni istifaların da gündeme geleceği konuşuluyor. CHP yönetimi istifa etmeyi planlayan milletvekillerini mercek altına aldı. 10’a yakın milletvekilinin İnce ve ekibiyle görüştüğü ama son kararlarını daha vermedikleri belirtiliyor.

CHP yönetimi partide başlayacak olası ikinci istifa furyası için alarmda. İnce ile görüşerek istifa etmesi planlanan milletvekilleri yönetim tarafından mercek altına alındı. Önümüzdeki hafta potansiyel isimleri ikna çalışmalarına başlanacak. Hem İnce hem de parti yönetimi ile görüşecek olan vekiller ise son kararını buna göre verecek.

CHP’den kopan Mehmet Ali Çelebi, istifa öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanvekili Özgür Özel ile yaptığı görüşmede yönetimden istediklerini Twitter’den paylaştı. Çelebi’nin gerekirse parti içi referanduma götürülmesini istediği ve kabul görmezse milletvekilliğinden de istifa edeceğini belirterek 'hodri meydan' dediği talepleri şöyle sıraladı:

-Atatürk ile sorunu olanların görevden alınması, marjinal bir yapı olan 10 Aralık Hareketi'ne geçit verilmemesi.

-Muharrem İnce ve diğer tüm ötekileştirilen parti önderleri ile görüşülüp ikna edilmeleri, büyük CHP için partide birliğin sağlanması.

-İttifak görüşmelerinin seçim sathına bırakılması, birinci parti için çaba harcanması.

-HDP yönetimi ile ilişkilere net mesafe konulması, aracısız olarak doğrudan seçmene yönelik politika üretilmesi.

-Kurucu değerlerle ilgili en ufak taviz verilmemesi.

-Parti içi demokrasi adımları atılması.

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cenk Tosun yeniden Beşiktaş'taÖnceki Haber

Cenk Tosun yeniden Beşiktaş'ta

Kemal’in CHP’si parçalanıyor! Tecavüzler, yolsuzluklar ve tek adam diktası istifaların önünü açtıSonraki Haber

Kemal’in CHP’si parçalanıyor! Tecavüzler...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar