Kılıçdaroğlu: Milletvekillerinin tutuklanmasını içimize sindiremiyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu: Milletvekillerinin tutuklanmasını içimize sindiremiyoruz
Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milletvekillerinin tutuklanmasını içimize sindiremiyor bir demokrasi ayıbı olarak görüyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, "Enis Berberoğlu'nu ziyaret ettim. Morali yerinde, iyi. Üzüldüğüm nokta şu; hiçbir suçu olmayan bir kişinin adaletsiz bir şekilde hapise konulmasını emin olun sindiremiyorum. Yargı belli makamlardan aldığı talimat ile karar veriyorsa o ülkede adalet yoktur o ülkede hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Can ve mal güvenliğinin teminatı bağımsız adalettir, yargıdır. Milletvekillerinin tutuklanmasını içimize sindiremiyor bir demokrasi ayıbı olarak görüyoruz. Yargının bağımsızlığını özellikle ülkeyi yönetenlerin de dikkate alması gerekir" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluMaltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu'nu ziyareti sonrasında açıklama yaptı. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından cezaevi önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı'nı kutlayarak konuşmasına başladı. Kılıçdaroğlu, "Enis Berberoğlu'nu ziyaret ettim. Morali yerinde, iyi. Üzüldüğüm nokta şu; hiçbir suçu olmayan bir kişinin adaletsiz bir şekilde hapise konulmasını emin olun sindiremiyorum. Enis bey bir demokrasi mücadelesi yapıyor. Enis bey seçilmiş bir milletvekili. Seçilen bir milletvekilinin hapise atılması milli iradenin hapise atılması demektir" dedi. 

"MİLLETVEKİLLERİNİN TUTUKLANMASINI İÇİMİZE SİNDİREMİYOR BİR DEMOKRASİ AYIBI OLARAK GÖRÜYORUZ" 

Kılıçdaroğlu, "Milletvekillerinin tutuklanmasını içimize sindiremiyor bir demokrasi ayıbı olarak görüyoruz. Ama bütün bunlara rağmen biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu ülkeye gerçek anlamda hakkın, hukukun ve adaletin gelmesi için mücadele edeceğiz. Hiçkimse suçsuz yere tutuklanmasın, gözaltına alınmasın, mahkum edilmesin. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını bunun için istiyoruz" dedi. 

"CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİN TEMİNATI BAĞIMSIZ ADALETTİR, YARGIDIR" 

Kılıçdaroğlu, "Eğer yargı bir ülkede tarafsız ve bağımsız değilse, yargı belli makamlardan aldığı talimat ile karar veriyorsa o ülkede adalet yoktur o ülkede hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Can ve mal güvenliğinin teminatı bağımsız adalettir, yargıdır" dedi. 

"YARGININ BAĞIMSIZLIĞINI ÖZELLİKLE ÜLKEYİ YÖNETENLERİN DE DİKKATE ALMASI GEREKİR"

Bağımsız yargı vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "Geldiğimiz nokta maalesef farklı bir tabloyu Türkiye'nin önüne koymuş durumda. Buradan ülkeyi yönetenlere seslenelim; yargının bağımsızlığı üzerine biz ne kadar titiz davranıyor söylemelerimizi dile getiriyorsak aynı duyarlılığı toplumun her kesiminin özellikle ülkeyi yönetenlerin de dikkate alması gerekir" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD'li komutan: Yakalamaya değmez bulup öldüreceğizÖnceki Haber

ABD'li komutan: Yakalamaya değmez bulup...

Tunceli'de 5 terörist öldürüldüSonraki Haber

Tunceli'de 5 terörist öldürüldü

Yorum Yazın

Son Dakika: İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar