KKTC’deki kanı bozuk kafaya tepki yağdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KKTC’deki kanı bozuk kafaya tepki yağdı
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil’in, “Kıbrıs, Türkiye’nin işgalinde olan ve istila edilmiş bir yerdir. Bu yerde de Türkiye kansız bir soykırım uyguluyor” şeklindeki skandal sözlere eğitimcilerden tepki geldi.

KKTC’deki kanı bozuk kafaya tepki yağdı

Her fırsatta Türkiye düşmanlığı ile kendisini gösteren Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yeni bir skandala daha imza attı. KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil katıldığı bir radyo programında, “Kıbrıs, Türkiye’nin işgalinde olan ve istila edilmiş bir yerdir. Bu yerde de Türkiye kansız bir soykırım uyguluyor” diyerek Türkiye aleyhinde Rumları aratmayacak hakaretlerde bulundu.

Elcil, Rum ağzıyla konuşuyor

Bu vefasızlık dediğimiz şey insan için çok kötü bir şey” diye konuşan Eğitimci-Yazar Tarık Sezai Karatepe, “Türkiye, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı’nı başarılı ile sonuçlandırarak bölgede barışı sağladı. Rumların, Türkleri nasıl katlettiğini, bir subayımızı ailesi ile beraber banyonun küvetine sokarak nasıl şehit ettiğini bütün dünya biliyor. Ama Şener Elcil bunları bilmiyor anlaşılan. Belli ki tarih bile bilmiyor. Bu talihsizliktir, kendi halkına, kendi diline, dinine ihanet etmektir. Rum ağzıyla konuşuyor kendisi. Bu kişi 1970’li yıllarda Rumların, Kıbrıs Türklerine neler yaptığını bilmiyor. Maraş’ın bunlar yüzünden iskana açılamadığını bilmiyor. Kıbrıs Türklerinin Rum tarafında bulunan haklarını alamadıklarını bilmiyor” diye konuştu.

Bu şerefsizliği ifade edecek söz bulamadık

Bu adam tarih bilmiyor!

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da mesnetsiz ifadeler kullandığını hatırlatan Eğitimci-Yazar Ali Erkan Kavaklı da şunları dile getirdi: “Akıncı, ‘Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na ne derseniz deyin sonunda kan vardır’ demişti. Kuzey Kıbrıs’ta Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere bu öğretmen sendikası ve yöneticileri baştan aşağı sorunludur. Biz oraya diken ekmedik. Tarlaya buğday ekmezseniz diken yetişir. Biz buğday ekmeye çalıştık ama aralarından bir iki tane diken çıkıyor demek ki. Bu adamda maalesef ne vatan sevgisi, ne iman sevgisi, ne de inanç sevgisi var. Bunların yetiştirdiği nesillerde problemli olur. Söyledikleri asla yenilir yutulur cinsten değil. Makarios’u, Kıbrıs’ta yaşanan soykırımı hatırlamıyor, tarih bilmiyor anladığım kadarıyla.

Katliamda bu zihniyet neredeydi?

Kıbrıs Din Görevlileri Sendikası (DİN-GÖR-SEN) Genel Başkanı Süleyman Çakır ise, “Bu adam 1958’den, 1974’e kadar Kıbrıs’ın çektiklerini hatırlamıyor mu? Kıbrıs Türkleri katledilirken bu zihniyette olanlar neredeydi? Türkiye garantörlük hakkını kullanarak Kıbrıs Türklerinin haklarını sonuna kadar korudu, korumaya da devam ediyor. Bunun gibiler Rum tarafından, Kıbrıs Türklerine karşı yapılan haksızlıklara sessiz kalırken bu tür açıklama yapma hakkını kendinde nasıl buluyor. Kendi vatandaşlarının haklarını savunmak varken, böyle açıklamalar yapmalarını kabul etmiyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Öte yandan, KTÖS ve bir grup siyasi 17 Ekim 2015’te Lefkoşa Büyükelçiliği önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı protesto etmişti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan kimle görüştü?Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan kimle görüştü?

Camiye giren 2 hırsız önce dua eder gibi yaptı, sonra paraları çaldı!Sonraki Haber

Camiye giren 2 hırsız önce dua eder gibi...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar