Libya'da flaş gelişme: Türkiye destekli Serrac'a suikast, UMH'ye darbe girişimi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Libya'da İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın görevden alınmasının ardından Libya Başbakanı Fayiz el-Serrac'a suikast ve Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) yönelik darbe girişimi ortaya çıktı.

Mısırlı gazeteci Sabır Meşhur, Libya'daki gelişmeleri Youtube kanalında ele aldı. Türkiye ile ortak hareket eden Fayiz Serrac'a yönelik bir darbe girişiminin olduğunu ifade eden Sabır Meşhur, görevden el çektirilen Fethi Başağa'nın parmağı olduğunu dile getirdi. 

Ayrıca gazeteci Sabır Meşhur, darbeci Hafter'e çalışan işbirlikçi hainlerin ses kaydını da paylaştı.

Türkiye ile ortak hareket eden Serrac'ı devirme planı

Libya'nın başkenti Trablus'ta Kaddafi ve Hafter taraftarları tarafından gerçekleştirilen gösterilerin Başbakan Fayiz es-Serrac'ı devirme planı olduğunu söyleyen Mısırlı gazeteci Meşhur, Türkiye'nin de hedefte olduğunu ifade etti.

Serrac'ın korumasız bırakılan evine baskın

Gazeteci Meşhur, Libya Başbakanı Serrac'ın evine bir grup isyancı tarafından girilmeye çalışıldığını aktardı. Eve girdiklerinde onu öldürebileceklerini söyleyen Mısırlı gazeteci, 3 darbe girişimi yaşayan Mısır'ın merhum seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin evine girilmeye çalışıldığını anlattı. 

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından Serrac'ın evinin sarıldığına dair haberlerin anında paylaşıldığını belirten Meşhur, bir grup paralı askerin de 'dolar' diyerek slogan attıklarını belirtti.

"Polis ve istihbarat teşkilatındaki hainler kim?"

Evin korumasız bırakıldığını belirten Meşhur, polis ve istihbarat teşkilatındaki hainlerin kimler olduğunu sorguladı. Meşhur, Mısır'da merhum Cumhurbaşkanı Mursi'ye yönelik ikinci darbede bunun uygulandığını ve Mursi'nin suikastten kurtulduğunu aktardı.

Trablus'un vatansever gençleri Serrac'ın evini korudu

Trablus'un vatansever gençlerinin bu skandalın ardından evi koruduğunu kaydeden Gazeteci Meşhur, gençlerin hızlı hareket etmeleriyle Serrac'ın evine girilmesinin önlendiğini ve başıbozuk grubun kovulduğunu dile getirdi.

"Onlar olmasaydı Serrac öldürülmüş olurdu" diyen Meşhur, bu suikastin asıl amacının Türkiye olduğunu sözlerine ekledi.

"Serrac'ın yerine gelecek ikinci adam, Türkiye'yi çıkaracak ülkeyi teslim edecek"

Fayiz Serrac'ın öldürülmesi durumunda yerine vekili Ahmed Maitik'in geleceğini ifade eden Gazeteci Meşhur, bu şahsın ise ajan olduğu öne sürdü.

Maitik'in göreve gelmesiyle Türkiye'nin Libya'yı terk etmesini isteyeceğini belirten Sabır Meşhur, Maitik'in Batı Libya'yı ABD, Fransa ve BAE'ye teslim edeceğini ifade etti.

Tutuklanan isyancıların ses kayıtları ifşa oldu

İsyancıların darbeci Hafter'in hesabına çalıştıklarını ifade eden Meşhur, Serrac'ın evine girmeye çalışanların tutuklandığını ve cep telefonlarından ses kayıtları çıktığını belirtti.

Meşhur'un verdiği bilgiye göre, tutukluların cep telefonlarından çıkan ses kayıtlarında darbeci Hafter ile iletişim kurdukları belirlendi.

Ses kayıtlarında darbeci Hafter ile işbirliği yapan tutukluların Serrac hükümetini devirmek için anlaştıkları öğrenildi.

Serrac'tan kritik toplantı

Fayiz Serrac'ın acil bir toplantı düzenlediğini belirten Meşhur, güvenlik ve istihbarat yetkililerle bir görüşme yaptığını ifade etti. 

UMH'nin işi sıkı tuttuğunu söyleyen Meşhur, toplantıda alınan kararla Trablus'ta 4 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Fethi Başağa neden görevden alındı?

Öte yandan bir önceki paylaştığı videoda Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın Serrac'ı devirmek istediğinden bahseden Sabır Meşhur, polisi göstericilere müdahale etmek yerine geri çektiğini ifade etmişti. 

İsyancılarla ortak hareket ettiği öne sürülen Başağa'nın Serrac'ın evini korumasız bıraktığı ve UMH'nin talimatlarını yerine getirmediği gerekçesiyle görevinden alındığını değerlendiriliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Polis, DHKP-C teröristini öven CHP'li için harekete geçti! Kaftancıoğlu hemen evine koştuÖnceki Haber

Polis, DHKP-C teröristini öven CHP'li iç...

Elon Musk'ın hedefi insan beynine çip takmakSonraki Haber

Elon Musk'ın hedefi insan beynine çip ta...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar