Libya'da Türkiye ile Rusya karşı karşıya gelir mi? Uzman isimden bomba açıklama!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Libya'da Türkiye ile Rusya karşı karşıya gelir mi? Uzman isimden bomba açıklama!
Rus siyaset bilimci Aleksandre Dugin, Libya'da henüz anlaşamayan Rusya ile Türkiye'nin sahada karşı karşıya gelme ihtimaline ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Libya'da Türkiye ile Rusya karşı karşıya gelir mi? Uzman isimden bomba açıklama!

Ünlü Rus Siyaset Bilimci Prof. Dr. Aleksandre Dugin, 'Rusya ile Türkiye, Libya'da karşı karşıya gelir mi?' sorusuna, "Rusya ile Türkiye, Libya'da Suriye'de olduğu gibi ortak paydada buluşabilir. Karşı karşıya gelme durumu olmaz" cevabını verdi.

Ünlü Rus Siyaset Bilimci Prof. Dr. Aleksandre Dugin gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Arapların refahı Türkiye ve Rusya'ya bağlı"

Dugin, "Öncelikle şunu görüyoruz. Ankara, Moskova ve Libya arasında çelişkiler var. Çünkü Rusya Hafter'i destekliyor. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'da Sarac yönetimini destekliyor. Bu da karşılıklı ilişkilerde sorunlara yol açabilir gibi gözükebilir. Ancak, Suriye'deki sorunlardan korunmaya yönelik sorunlara çözüm getirmeyi göz önünde bulundurursak, Esad konusunda da farklı görüşlerin olması Suriye'deki sorunlar üzerine anlaşmalarımızı yok etmiyor. Putin ve Erdoğan, Suriye'deki örnek gibi Libya'da da bir anlaşmaya varır. Libya'da bir kriz çıkacağını görüşüne katılmıyorum. Ortadoğu'da Türkiye ile ortak stratejimiz var. Arap dünyasının refahı ve huzurunun yok edilmemesi Türkiye ile Rusya'nın ittifakına bağlı bir durumdur" ifadelerini kullandı.

Dugin, Rusya'nın Hafter güçlerini desteklediği konusunda ise "Aşağı yukarı evet" cevabını verdi. Dugin, "Ancak, koşulsuz değil. Rusya, Libya'nın birliğini desteklemektedir. Rusya, Libya’da terör örgütlerine karşı mücadeleye destek vermektedir. Ama şimdi de Sarac yönetimi Libya'da Trablusgarp ve Misurata dışında hiçbir şeyi kontrol edemedi. Diğer tüm bölgeler aşağı yukarı Hafter güçlerinin kontrolü altında. Yani Rusya'nın dolayısıyla Putin'in gerçekçi bir konumu var. Ancak bu prensipte Hafter'e destek değildir" dedi.

İsrail ve Mısır çıkışı

Rus siyaset bilimci Dugin, Doğu Akdeniz'de Libya ile imzaladığı ekonomik münhasır anlaşmasının başarılı olduğunu söyledi. İsrail ve Mısır'ın Türkiye'ye izole etme çalışmasına karşı bir hamle olduğunu söyledi. Dugin, "Düşüncem o ki genel olarak şimdi İsrail ve Mısır, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki Mavi Vatan projesini izole etmeye çalışıyor. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki Mavi Vatan projesini destekliyorum. General Cem Gürdeniz'in tezlerini de destekliyorum. Doğu Akdeniz ile bağlantılı olan Libya meselesi, gelecekte Putin ve Erdoğan tarafından sıklıkla konuşulacak. Ve Türkiye'nin Libya'daki saraç yönetimi ile neden anlaşma imzaladığı anlaşılmış olacak. Türkiye'nin Mısır ve İsrail'in bölgedeki çalışmalarına karşı Libya ile imzaladığı anlaşma stratejik açıdan çok önemli. Böylelikle Türkiye'nin bölgedeki kontrolü artarken, İsrail ve Mısır'ın stratejisi de zayıflıyor. Dolayısıyla anlaşma oldukça başarılı" ifadelerini kullandı.

Dugin, Suriye'nin İdlib kentindeki olası göç dalgası ve rejimin saldırılarına ilişkin de, "Suriye'deki meselenin hemen çözüleceğine inanmıyorum. Bölgede Türk-Rus askeri alandaki işbirliği son derece önemli. Bunun olumlu etkilerini herkes gördü. Bölgedeki siyasi kriz Rusya, Türkiye ve İran ile çözülebilir. Türkiye-Rusya arasında zaman zaman anlaşmazlıklar oluyor. Fakat genel olarak şunu ifade etmek gerekirse Suriye'deki krizin çözülmesi için Türkiye ve Rusya'nın işbirliği şart" dedi.

CNN Türk'ün haberine göre Dugin, ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararına ise, "Çok ilginç bir durum. Rusya, ABD'nin yaptırımı altında. Çin, ABD'nin yaptırımı altında. İran, ABD'nin yaptırımı altında. Ve Türkiye… Bir ülke bağımsız duruş sergilediğinde ve ya müttefiklik konusunda ABD'ye alternatif bir arayışa geçtiği zaman yaptırımla karşılıyor. Yaptırımlar insanlık suçu" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yerli otomobil korkusu: Türkler piyasayı ele geçirecekÖnceki Haber

Yerli otomobil korkusu: Türkler piyasayı...

Son anket sonuçları açıklandı! Erdoğan 4 ismi de sıraya dizdiSonraki Haber

Son anket sonuçları açıklandı! Erdoğan 4...

Yorum Yazın

HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar