Mahkeme Başkanından FETÖ'cü sanığa tokat gibi cevap!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mahkeme Başkanından FETÖ'cü sanığa tokat gibi cevap!
FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın duruşmasında Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, sanık eski Yüzbaşı Haldun Gülmez'i heyete sarf ettiği sözler üzerine, "Sen orada sanıksın ve haddini bileceksin." diyerek uyardı

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün () darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın duruşmasına yarına kadar ara verildi.

 2. Ağır Ceza Mahkemesince adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının salonunda görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan SAT ekibi üyesi eski yüzbaşı 'e söz verildi.

"" kullanıcısı olmadığını savunan Gülmez, üzerinde çıkan örgüt elebaşı 'in olduğu değerlendirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve hükümete yönelik beddua bulunan yazının kendisine ait olmadığını iddia etti.

Mahkemenin tarafsız kalacağına inanmadığını ifade eden sanığa , şu karşılığı verdi:

"Biz baştan beri her aşamada hukuk içerisindeydik, hep öyle kaldık. Hiç kimseden baskı görmedik, böyle bir şey mümkün değil. Zaten baskı görseydik istifamızı basar giderdik. Mahkemenin her aşamasında uygun görmediğimiz durumlara müdahale ettik. Şimdiye kadar hukuk içerisinde kaldık, kalmaya devam edeceğiz. Savunmanın dışına çıkma. Sen esas hakkında savunma yapmak için oradasın. Reddi hakim talebinde bulunmak istiyorsan dilekçenle başvurabilirsin. Art niyetli olduğumuzu düşünüyorsanız reddi hakimin yolları her zaman açık. Esas hakkında savunmayla reddi hakim talebi farklı şeyler. Bu nedenle sen öncelikle esas hakkında savunmanı yap."

Sanık Gülmez ise usul hatası yapıldığını görmediği için reddi hakim talebinde bulunmadığını dile getirdi.

 

"BAZI SANIKLAR BAŞKANI, SAVCIYI, TANIĞI İTİBARSIZLAŞTIRMA GİBİ ALGI OLUŞTURUYOR"

Baştoğ, savunmasında mahkeme heyetine yönelik eleştirilerine devam eden Gülmez'e şu uyarıyı yaptı:

"Sen orada sanıksın ve çıkıyorsun bizi itham ediyorsun. Sen orada sanıksın ve haddini bileceksin. Bazı sanıklar burada savunma yaparken başkanı, savcıyı, tanığı itibarsızlaştırma gibi algı oluşturuyor. Bizim burada müşteki avukatlarıyla oturmuşluğumuz, su içmişliğimiz dahi yokken bazı sanıklar başkanı itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Bunlar doğru şeyler değil. Söylemediğimiz şeylerle bizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorsunuz. Siz savunmanızı yapın. Sen orada savunma yapmak için varsın. Benim tarafsız olmadığımı düşünüyorsan itiraz edebilirsin. Oradan kendini bize hesap soracak gibi görüyorsun. Böyle bir şey yok."

Sanık Gülmez'in dosyada delillerde eksikler olduğunu, birçok delile ulaşamadığını öne sürerek adli tıp, olay yeri ve kriminal raporlarına itiraz etmesi üzerine savcı Ali Cenk Düzgün, sanığın eksik dediği delillerin tamamının dosyada olduğunu, inceleyebileceğini, kendi inceleyemiyor ise delilleri avukatının görebileceğini kaydetti.

Duruşmaya yarın sabaha kadar ara verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HDP'nin çağrısına Diyarbakırlılar uymadıÖnceki Haber

HDP'nin çağrısına Diyarbakırlılar uymadı

Terör örgütü PKK'nın Japonya kasası yakalandıSonraki Haber

Terör örgütü PKK'nın Japonya kasası yaka...

Yorum Yazın

HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar