Manavgatlı afetzedelerin yaraları sarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir yıl önce çıkan yangından sonra bölgede başlayan çalışmalar devam ederken konutları tamamlanan yangınzedeler, yeni evlerine taşınmanın heyecanını yaşıyor.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz 2021 tarihinde yaşanan yangın, cumhuriyet tarihinin en büyük yangını olarak kayıtlara geçti.

Tüm Türkiye'nin seferber olduğu afet olayının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un talimatları ile bölgede yaralar sarılmaya başlandı.

187 konut teslim edildi

Yangınzedeler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yeni evler ve ahır yapılmaya başlandı.

45 köy ve mahalleyi etkileyen afetin ardından yapımına başlanan 880 konuttan 187’si hak sahiplerine teslim edilirken, 150 konut da yakında hak sahiplerine verilecek.

 

Manavgatlı afetzedelerin yaraları sarıldı #1

"Söz verdik, sözümüzü tuttuk"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından video paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Söz verdik, sözümüzü tuttuk.” notunu düştü.

İHA'nın aktarımına göre; videoda afetzedeler devletin kendileri için tüm imkanları sunmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.

"40 yıllık birikimim yarım saatte bitti"

Yangında evini kaybeden Manavgat'ın Kalemler köyü sakinlerinden Urkiye Özen, duygularını anlatırken o günü tekrar hatırlamak istemediğini belirterek, “O gün kara bir gündü. Zaten bir iki gün sonra aklımız başımıza geldi. Evimizi, yerimizi kaybettik. 40 yıllık birikimim yarım saatte bitti, 40 dakikada. Bir sene içerisinde evimize girdik. Sözlerini tuttular. Bir evin bir senede yapılması kolay mı? Evlerimiz çok güzel. Cumhurbaşkanımız bize söz verdi, ‘Bir yıl içerisinde sizin evinizi teslim edeceğim/ dedi, sözünü yerine getirdi.“ şeklinde konuştu.

 

Manavgatlı afetzedelerin yaraları sarıldı #2

"Senin traktörünü yollayacağım dedi"

Kalemler köyü sakinlerinden Mithat Akça, “Cumhurbaşkanımız geldi bizim köyümüze yangından 3 gün sonra. Cumhurbaşkanımızla biz bir araya geldik, toplandık. Cumhurbaşkanı benim omzuma elini koydu, ‘Benim traktörüm gitti, ekmek teknem gitti’ dedim. Üç gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımız beni kendisi aradı, ‘Senin traktörünü yollayacağım, söz’ dedi. Bir hafta, on gün sonra traktörler bize geldi, teslim aldık." dedi.

 

Manavgatlı afetzedelerin yaraları sarıldı #3

"Hemen ahıra başlayın talimatını verdi"

Yangın afetinden etkilenen başka bir vatandaş da, “Bakanımız Murat Kurum köyümüze gelerek bizleri teselli etti. Ahırımız yanmıştı. ‘Hemen ahıra başlayın’ talimatını verdi. Sağ olsun yetkililer de ölçtüler biçtiler, bir ayda ahırımızı yapıp teslim ettiler.” ifadelerini kullandı.

 

Manavgatlı afetzedelerin yaraları sarıldı #4

"Şu evi hiç kimse bu köyde bir senenin altında yaptıramazdı"

Manavgat'ın Kepezbeleni köyü sakinlerinden Murat Arslan, “Ne isteriz devletten biz? Evimiz yandı değil mi? Oturacak bir yer hemen. Şu evi hiç kimse bu köyde bir senenin altında yaptıramazdı, mümkün değildi.” diyerek duygularını ifade etti.

 

Manavgatlı afetzedelerin yaraları sarıldı #5

"Hep birlikte yaralarımızı sarmaya başladık"

Yangından etkilenen diğer vatandaşlar duygularını şu şekilde dile getirdiler:

“Afetin hemen ertesi günü devletimiz sağ olsun hemen buradaydı. Hep birlikte yaralarımızı sarmaya başladık. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ve TOKİ’den de Allah razı olsun. Bizi bir an evvel dışarıdan kurtardılar.” dedi.

 

Manavgatlı afetzedelerin yaraları sarıldı #6

Kaynak:enson haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cüneyt Özdemir Erdoğan'ın müjdesini böyle duyurdu: Bir gol daha attıÖnceki Haber

Cüneyt Özdemir Erdoğan'ın müjdesini böyl...

Putin: Tahıl sevkiyatı Erdoğan’ın çabaları sayesinde devam edecekSonraki Haber

Putin: Tahıl sevkiyatı Erdoğan’ın çabala...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar