Manisa'da 500'den fazla asker hastanelere kaldırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

Bakan Işık Yemek Firmasının Sözleşmesinin...paylaşan: haberler
Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeği sonrası rahatsızlanan çok sayıda asker hastanelere sevk edildi. Gıda zehirlemesi şüphesine ilişkin kışlaya yemek sağlayan şirketin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 19 çalışanı gözaltına alındı

Manisa'da 500'den fazla asker hastanelere kaldırıldı

 

Edinilen bilgiye göre, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan çok sayıda asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı. Tugay Komutanlığı içinde de çadırlar kurulduğu ve askerlere müdahale edildiği öğrenildi. Hastaneler, mesaisi bittikten sonra evlerine giden personeli acil koduyla göreve çağrılırken, hastane önlerinde asker ve polisler güvenlik önlemi aldı. Öte yandan bir televizyon kanalında programa katılan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Kusma ve bulantı şikayetiyle yaklaşık 530 askerin müracaatı oldu. Herhangi bir hayati tehlikeleri yok. Serum verildi. Askerlerin kan tahlilleri yapılıyor. Yoğun bakımda asker yok" dedi.

2 AY İÇERİSİNDE 4'ÜNCÜ ZEHİRLENME OLAYI

Öte yandan 23 Mayıs tarihinde Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda bin 49 asker gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmış, er Hüsnü Özel yaşamını yitirmişti. Zehirlenme vakasından 4 gün sonra, 27 Mayıs tarihinde Kırkağaç Jandarma Komando Er Eğitim Alayında zehirlenme olayı yaşanmış, 70 asker hastaneye kaldırılmıştı.

En son dün Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası'nda 69 asker hastanede tedaviye alınmış, tamamı ertesi gün taburcu edilmişti.

GÖZALTINA ALINDILAR

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlemesi şüphesine ilişkin kışlaya yemek sağlayan şirketin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 19 çalışanı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda dün akşam yemeğinden sonra çok sayıda asker, kusma ve bulantı şikayetine ilişikin başlatılan soruşturma kapsamında, kışlaya yemek sağlayan şirkete operasyon yaptı. Operasyonda aralarında yönetici ile bugün yemek yapan aşçıların da bulunduğu 19 şirket çalışanı gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, işlemler için emniyete götürüldü.



'ASKERLERİN HAYATİ TEHLİKESİ YOK'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Manisa 1. Piyade er Eğitim Tugay Komutanlığında yaşanan besin zehirlenmesi üzerine Manisa'ya geldi. Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde tedavi olan askerlere geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Bakan Işık ziyaretin ardından basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Bakan Işık, "Bu akşam saat 18.00'da akşam yemeği sırasında Batı Kışlamızda toplu rahatsızlanma şikayetiyle hastanelerimize askerlerimiz sevk edildi. Akşam yemeğinde toplam 5 bin 470 askerimiz yemek yedi. Bu yemekten etkilenen asker sayımız 590. Bu askerlerimizin ilk muayeneleri revir başta olmak üzere yapıldı. Hastanelere sevk edilen asker sayımız 372. Şuanda hastanelerimizde olan asker sayımız 72. Allah'a hamd olsun şuanda bu askerlerimizden hayati tehlikesi olan yok. Yoğun bakımda olan askerimiz de yok. Şuana kadar 51 askerimiz de tedbir amaçlı olarak hastanemizde tutuluyor. Özellikle Batı Kışlamızda da 40 askerimiz tedbir amaçla müşahade altında tutuluyor. Hiç yemek yemedim diyerek rahatsızlanarak hastaneye gelen de var. Sadece çorba içtim cacık yedim diyerek hastaneye gelen de var. Menüdeki 'çorba, tavuk, pilav, cacık, tatlı yedim' diyerek hastaneye gelen de var. Dolayısıyla bütün bu ifadelere de dikkatlice bakıyoruz ve bu noktada alınması gereken hangi tedbir varsa almanın gayreti içerisindeyiz." dedi.

YEMEK ŞİRKETİNİN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Olay olur olmaz hemen iki UMKE çadırının kışla içerisinde kurulduğunu belirten Bakan Işık şunları söyledi: "Bir Sahra çadırı hemen kuruldu. Kışlamızda görevli üç askeri tabip 14 hemşireye görevli olarak da Sağlık Bakanlığımız 15 doktor ve 51 sağlık personellerimizi görevlendirdi ve müdahaleler anında hızlı bir şekilde yapıldı. Halk sağlığımızın yapılan ilk değerlendirmelerinde sudan herhangi bir problem olmadığı belirlendi. Şu anda müşahade altında tutulan askerlerimiz dışında çok şükür önemli bir şey gözükmüyor. Dediğim gibi yoğun bakımda olan askerimiz yok, hayati tehlikesi olan askerimiz yok. Tabi dün Doğu Kışlamız da bu defa 69 askerimizin şikayeti vardı. Arkadaşlarımız değerlendiriyorlar bugün 13.30 itibari ile de herhangi bir askerimiz kalmadı. Yemek dışı etkinin de olabileceğine arkadaşlarımız değerlendiriyorlar. 23 Mayıs'ta meydana gelen ve hepimizi derinden üzen bir askerimizin hayatını kaybettiği vakayla ilgili de toplam o gün 2 bin 820 askerimiz yemek yiyor. Yemekten etkilenen asker sayımız 1047. Hastanelere sevk edilen asker sayımız 209. Bu 209 askerimize tedbir amaçlı da olsa serum takıldı. Analiz sonucunda Salmonella bakterisinin çıktığı tespit edildi. Bu sonuçtan sonra savcılarımız incelemeyi başlattı. Milli Savunma Bakanlığı olarak da ihalenin fes edilmesi kararını aldık. Şimdi resmi işlemleri yürütüyoruz. Bu noktada hayatını kaybeden Hüsnü Özel askerimize Allah'tan rahmet diliyorum."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan 15 Temmuz Zafer Anıtı’nı incelediÖnceki Haber

Erdoğan 15 Temmuz Zafer Anıtı’nı inceled...

Oğlum bu yıl bize onuru, gururu hediye ettiSonraki Haber

Oğlum bu yıl bize onuru, gururu hediye e...

Yorum Yazın

Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar