Mehmet Görmez: Hakkınızı helal edin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden emekliye ayrılan Prof. Dr. Mehmet Görmez, veda konuşması yaptı.

Mehmet Görmez ile ilgili görsel sonucu

 

Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden 7 yıl sonra emekliye ayrılan Mehmet Görmez, başkanlık personeliyle vedalaştı.

 

HELALLİK İSTEDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda personele veda eden Görmez, "Bugün 7 yıldır yürüttüğüm bu onurlu vazifeyi gönül huzuruyla bırakmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Görev sürem boyunca her insan gibi taksirlerim, eksiklerim olmuştur; çoktur. Bugün görevden ayrılırken, aynı gönül huzuruyla emaneti teslim etmenin onurunu ve bahtiyarlığını yaşıyorum. Üzerimde hakkı olan herkesten helallik diliyor, herkese hakkımı helal ediyorum. Elbette vazifeyi bırakırken, sorumluluğumuz, emanetimiz devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanı ne kadar sorumluluk sahibi idiysem bugün İslam ümmetinin herhangi bir ferdi olarak aynı ve derece olarak farklı bir sorumluluk taşıyorum. Sorumluluklarım itibariyle değişen hiçbir şey yok. Bugün dahi aynısıyla mükellef olduğumu biliyorum. İslam'da din adamı yoktur, herkes dininin adamıdır" diye konuştu.

 

"YENİ DİYANET'İN EN BÜYÜK VAZİFESİ OLACAK"

Diyanet'in bugünden sonra da en büyük vazifesinin İslamofobi ile mücadele olacağını vurgulayan Görmez, "Gerek ülkemizde gerek yurt dışında yürüttüğümüz çalışmalarda bir yandan doğruyu ortaya koyma gayesini güttüğümüz gibi aynı zamanda yanlışlarla mücadelemizi de sürdürdük. Başta FETÖ ve DEAŞ olmak üzere İslam dünyasında ortaya çıkan ancak İslam ile bir ilgisi asla bulunmayan zehirli, zararlı akımlara karşı durduğumuz gibi dünya barışını tehdit eden İslamofobi belasına karşı da samimiyetle mücadele etmeye çalıştık; ancak Batı idrakini istila eden İslamofobik nefreti rahmete dönüştürmek yeni Diyanet'in en büyük vazifesi olacaktır" dedi.

 

"DİYANET FARKLI İNANÇ MENSUBU KARDEŞLERİMİZİ DAİMA KUCAKLAYACAK"

Diyanet İşleri Başkanlığı görevini bırakırken, bazı korku ve endişelerini de dile getiren Mehmet Görmez, şunları söyledi:

"Coğrafyamızı kuşatan ayrılıkçı din söylemleri, tekfir ve tefrik hastalığı asla Diyanet'in mihrap, minber ve kürsülerine yaklaşmamalıdır. Diyanet İşleri Teşkilatının buna asla izin vermeyeceğine olan inancım tamdır. Diyanet; daima ilmin, hikmetin ve orta yolun güçlü sesi olmaya devam edecektir. Diyanet, ehl-i sünnetten sapmadan başta Alevi vatandaşlarımız olmak üzere aynı vatanı, toprağı, havayı paylaştığımız farklı inanç mensubu kardeşlerimizi daima kucaklayarak yoluna devam edecektir. Bütün dini azınlıklar, Diyanet'in varlığını hissederek, azınlık duygusuna dahi kapılmamalıdır. Diyanet teşkilatı bir daha sapkın hiçbir dini yapı konusunda 40 yıl gecikmiş olmanın mahcubiyetini yaşamamalıdır; ancak tek gayesi cemiyete imanlı, ahlaklı bireyler yetiştirmek olan dini kurum ve kuruluşlar, bu tür yapılarla karıştırılmamalıdır"

Emekliye ayrılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yerine Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş vekalet edecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cem Yılmaz sosyal medyaya geri döndüÖnceki Haber

Cem Yılmaz sosyal medyaya geri döndü

Akıncı Üssü davasını takip eden CHP'lilerden açıklamaSonraki Haber

Akıncı Üssü davasını takip eden CHP'lile...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar