Meral Akşener'in af yasası iddiaları asılsız çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meral Akşener'in af yasası iddiaları asılsız çıktı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in af yasasından kadına karşı şiddet ve çocuk cinsel istismarı suçlarından hükümlü olanlarında faydalanacağı yönünde yaptığı açıklamaların gerçekleri yansıtmadığı ortaya çıktı.

Meral Akşener'in af yasası iddiaları asılsız çıktı

Cumhur İttifakı'nın ortak kararıyla geçtiğimiz günlerde yasalaşan ve yürürlüğe giren infaz düzenlemesine ilişkin yalan iddialar, muhalif siyasiler tarafından ortaya atılmaya devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edilen infaz yasasının kadına karşı şiddet ve çocuk cinsel istismar suçlarını da kapsadığını iddia etmişti. Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşesinde Akşener'in iddialarının gerçekleri yansıtmadığını söyleyerek düzenlemeden muaf tutulan suçları sıraladı.

"Akşener'in tüm iddiaları asılsız çıktı"

Kaplan yazısında, ''İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in yasaya dair tüm eleştirileri ise asılsız çıktı. Mesela öncelikle kadına karşı şiddet ve çocuk cinsel istismarı suçlarını işleyenlerin serbest kalacağını iddia etti. Bırakın Cumhur İttifakı'nı, CHP'li milletvekili Zeynel Emre bile 'çocukların cinsel istismarının affına' ilişkin herhangi bir teklifin değil Meclis'e, Adalet Komisyonu'na dahi getirilmediğini açıklamak zorunda kaldı.'' ifadelerini kullandı.

Cinsel istismar taciz ve şiddet kapsam dışı

Akşener'in geçtiğimiz günlerde hunharca öldürülen AK Parti Rize Fındıklı İlçe Başkan Yardımcısı Gamze Pala'nın katilinin bu yasa sayesinde 9 sene içinde serbest kalacağını iddia ettiğini hatırlatan Kaplan, ''Bu iddia da asılsızdı. Zira Pala'nın katilinin yargılanacağı canavarca hisle adam öldürme suçunun cezasına dair İnfaz Yasası'nda hiçbir değişiklik yapılmamıştı. Zaten İnfaz Yasası'nda çocuk cinsel istismarı, cinsel taciz ve istismar, kadına karşı şiddet ve benzeri suçlarda da hiçbir şartlı salıverilme koşulu yer almıyordu.'' dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İslam düşmanı Can Ataklı'dan akla ziyan sözler: AK Parti serbest bırakmadı, başörtüsü zaten yasak değildiÖnceki Haber

İslam düşmanı Can Ataklı'dan akla ziyan...

Son ankette bomba sonuç! Erdoğan tavan yaptı, Kılıçdaroğlu eridiSonraki Haber

Son ankette bomba sonuç! Erdoğan tavan y...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar