Metrobüs krizinin sebebi oldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Metrobüs krizinin sebebi oldu!
Altunizade metrobüs durağında hafta başından beri aşırı yoğunluk yaşanıyor. Sabah saatlerinde işe gitmek için metrobüs hattını kullanmak isteyenler için bu durum bir eziyete dönüştü. Krize dönüşen olayın arkasında, tartışmalı başkan Ekrem İmamoğlu'nun yönetim zafiyeti var.

Metrobüs krizinin sebebi oldu!

İstanbullular, son günlerde şehrin ana ulaşım hattı olan metrobüslere ulaşmak için uzun kuyruklarla karşı karşıya kalıyor. En çok yoğunluğun yaşandığı durakların başında gelen Altunizade’de oluşan tablonun arkasında, yönetim zafiyeti var.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve başlar başlamaz bir yandan işçi kıyımı yaparken bir yandan da İBB’nin kritik kadrolarında değişikliğe gitti.

Ancak bu durum beraberinde yönetim zafiyetine, ardından da hizmet aksamalarına neden oldu. Somut örneklerin başında, metrobüs duraklarındaki yoğunluk geliyor.

Planlamasız bir şekilde metro seferlerinde yapılan değişiklikler, metropolün ana ulaşım hattı metrobüste krize neden oldu.

Metrobüs krizi ile ilgili görsel sonucu

Ön koordinasyon çalışması olmadan kararlar alındı

Üsküdar-Çekmeköy metro hatlarının sefer sıklığına yapılan müdahale, Altunizade metrobüs durağından patlak verdi. Metro-metrobüs arasında ön koordinasyon çalışması yapılmadan alınan karar, İstanbullular için çileye dönüştü. O noktada vatandaşlar 3 gündür işlerine, okullarına varmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Söz konusu krizin önüne geçilmemesi halinde, vatandaşların özel araçlarına yöneleceği ve bu durumun bölgede trafiğe olumsuz yansıyacağı öngörülüyor.

Metrobüs krizi ile ilgili görsel sonucu

Şirket 3 aydır vekaleten yönetiliyor

Metro A.Ş’nin internet sitesindeki şemasında genel müdür kısmı boş. İBB’nin iştiraki olan şirket, 3 aydır vekaleten yürütülüyor.

 

Koordinasyon toplantıları yapılmıyor

Her hafta yapılması gereken ulaşım koordinasyon toplantıları gerçekleştirilmiyor. Ulaşımla ilgili şirketlerin müdürleri, toplantı tarihine günler kala "Programdaki yoğunluk nedeniyle toplantı ileri bir tarihe ertelenmiştir” mesajıyla karşılaşıyor. Söz konusu ertelemelerde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şehir dışı ve ülke dışı gerçekleştirdiği gezilerin etkili olduğu değerlendiriliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ak Gazete köşe yazarımız Dr. Muğlu'dan HDP önündeki ailelere destek ziyaretiÖnceki Haber

Ak Gazete köşe yazarımız Dr. Muğlu'dan H...

Selde yok, depremde yok, metrobüs çilesinde yok... Ekrem İmamoğlu senin görevin ne?Sonraki Haber

Selde yok, depremde yok, metrobüs çilesi...

Yorum Yazın

İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar