Miller: 2019’da gaz akışı başlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Miller: 2019’da gaz akışı başlar
Rusya'dan Türkiye'ye yılda 15.75 milyar metreküp doğalgaz taşıyacak Türk Akımı projesinde kritik bir adım daha geçildi. Gazprom, projenin Rusya'daki denizden geçen kısmının inşasını tamamladı. Deniz altına boru döşeme işlemini gerçekleştiren Pioneering Spirit gemisi, projenin Rusya'daki bölümü tamamlayarak, Türkiye'nin Münhasır Ekonomik Bölgesi'ne geçti. Gemi Türkiye ve Rusya münhasır ekonomik bölgeleri arasındaki geçişin bir simgesi olarak, deniz tabanına her iki ülkenin bayraklarının bulunduğu boru yerleştirdi.

 

Aleksey Miller,türk akımı ile ilgili görsel sonucu



STRATEJİK ÖNEMİNİZ ARTACAK
SABAH'a özel açıklamalarda bulunan Rus enerji şirketi Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı , Rusya ve Türkiye arasında doğalgaz alanındaki işbirliğinin 30 yıl önce Batı Hattı ile başladığını belirterek, "Türk Akımı sayesinde doğalgaz Türkiye aracılığıyla Avrupa'ya akacak. Bu da Türkiye'nin bölgesel enerji arenasındaki stratejik öneminin çok ciddi oranda artması anlamına gelecek. 2018 başlarında Türkiye'de inşaata başlayabilmeyi bekliyoruz. Hedefimiz 2019 sonunda doğalgaz akışının başlaması" şeklinde konuştu. Türkiye'nin Almanya'nın ardından Rus gazının en büyük ikinci pazarı olduğunu hatırlatan Miller, "Türk Akımı, Türkiye'yi, şimdi olduğu gibi dolambaçlı bir güzergâhın en sonundaki nihai alıcı olmak yerine doğalgazın ilk alıcısı haline getirerek transit risklerini bertaraf edecek" dedi.

448 KM'LİK HAT TAMAMLANDI
Miller, Türk Akımı'nı inşa etmelerinin başlıca nedeninin gazın Türkiye ile Avrupa'ya tedarikini güvence altına almak olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: "Bugün (dün) Karadeniz'de Rusya'nın münhasır ekonomik bölgesinden Türkiye'ye geçişi kutladık. Projenin deniz kesimini oluşturan hatlardan her birinde 224 kilometre olmak üzere toplam 448 kilometre boru hattını tamamlamış bulunuyoruz. Bizim stratejimiz Avrupa'daki başlıca alıcılarımıza yönelik tedarik güzergâhlarımızı çeşitlendirmek ve arz güvenliğini güçlendirmek üzerine kurulu. Türkiye tarafındaki muhataplarımızla yürüttüğümüz stratejik işbirliğine azami önem atfediyor, bugüne dek denizde inşa edilmiş en teknolojik boru hattını hayata geçirebilmeyi dört gözle bekliyoruz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aykut Kocaman'dan istifa sinyaliÖnceki Haber

Aykut Kocaman'dan istifa sinyali

Suudi Arabistan'da kabine revizyonuna gidildiSonraki Haber

Suudi Arabistan'da kabine revizyonuna gi...

Yorum Yazın

HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar