Rus haber sitesi: Türk İHA’lar, son 70 yıldaki bütün taktikleri değersizleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rus sitesinden yayınlanan bir analiz haberde, 'Azerbaycan'ın başarıyla kullandığı Türk İHA'lar, son 70 yılda insanlığın biriktirdiği tüm taktikleri değersizleştirdi' denildi.

Erdoğan İHA üssünü ziyaret etti, SİHA'ya imzasını attı - Sputnik Türkiye

Rus, 'Topcor.ru' web haber sitesinde yayınlanan analiz haberde, Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ savaşında kullandığı Türk SİHA'larından övgüyle bahsedilerek, 'Türk İHA'lar, son 70 yıldaki bütün taktikleri değersizleştirdi' denildi. Haberde, 'Dağlık Karabağ'daki çatışma, savaşmanın olağan kurallarını sonsuza kadar değiştirebilir. Azerbaycan'ın başarıyla kullandığı İHA'lar, son 70 yılda insanlığın biriktirdiği tüm taktikleri değersizleştirdi. Dünya ordularının çoğu bu dersi henüz öğrenmedi ve sonuçlara varmadı. Ancak Rusya bu konuda şimdiden çok ileriye gitmeyi başardı.' dendi.
 

SjSJiV
Ayrıca haberde Dağlık Karabağ meselesi de değerlendirildi. 'Ermenistan Savunma Ordusu tarafından hazırlanan siperler, ön planlar, ateş haritaları, hedeflenen mevziler vb. Azerbaycan'ın yeni (Türk) silahları karşısında kesinlikle çaresiz kaldı. Böylece, uzman tahminlerine göre Azerbaycan saldırısı sırasında kullanılan İHA'lar zırhlı araçların yarısından fazlasını, topların yüzde 60'ından fazlasını ve düşmanın hava savunma sistemlerinin çoğunu imha etti. Ama en önemlisi, yeni taktikler, gelecekte düşman mevzilerini mermilerle vurmanın artık gerekli olmadığını gösterdi. Dronlar, ateş etmenin etkililiğini önemli ölçüde artırarak, onu pratik olarak ideal hale getirdi: 'tek atış - tek vuruş.' Aynı zamanda, dronlar yalnızca askeri teçhizatı yok etmek için değil, aynı zamanda ateş noktalarının yanı sıra siperler ve sığınaklarda korunanlar da dahil olmak üzere piyade grupları için de kullanılabilir. Peki ya Rusya? Ülkemiz, yeni savaş taktiklerine hızlı bir şekilde adapte olmamızı sağlamakla kalmayıp, onu geliştirmemizi de sağlayacak zemine zaten sahip. Rusya daha önce bir İHA sürüsünü kontrol etme olasılığını test ettiyse, son tatbikatlarda 'Kavkaz-2020' birbirinden binlerce kilometre uzakta bulunan farklı sürüleri tek bir kontrol sisteminde birleştirmeyi öğrendik. Bu yaklaşım, binlerce kilometrekarelik bir alanı kontrol etmenizi sağlar. Aynı zamanda, dron grupları yalnızca keşif yapmak ve düşmanın iletişim ekipmanına müdahale etmekle kalmaz, aynı zamanda atanan hedefleri fiziksel olarak imha edebilir.

Savunma Bakanı Sergei Shoigu, bir gün önce, yeni nesil büyük İHA'ların tedariki için sözleşmelerin yıl sonuna kadar imzalanacağını duyurdu. Sonuç olarak, yakın gelecekte 'insansız' birliklerimizin etkinliği önemli ölçüde artabilir.' şeklinde Türk İHA'ların son 70 yıldaki bütün taktikleri değersizleştirdiğini yazdı.

Kaynak:beyaz gazete

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Babacan’dan Fransız mallarına boykot yorumu: Bunlar çocukça şeylerÖnceki Haber

Babacan’dan Fransız mallarına boykot yor...

CHP'de kazan kaynıyor!Sonraki Haber

CHP'de kazan kaynıyor!

Yorum Yazın

İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar