Rus kaynaklar: Türkiye'ye S-400 sistemleri ile birlikte 120 füze teslim edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rus kaynaklar: Türkiye'ye S-400 sistemleri ile birlikte 120 füze teslim edildi
Rus haber ajansı TASS'ın askeri diplomatik kaynağa dayandırdığı habere göre Rusya, Türkiye'ye 120'den fazla karadan havaya güdümlü füze ile birlikte S-400 hava savunma füze sistemleri teslim etti.

rusya güdümlü füze ile ilgili görsel sonucu

Rusya, Eylül 2017'de S-400 füze sistemlerinin temini için Türkiye ile 2,5 milyar dolarlık bir sözleşme imzaladığını duyurmuştu. Sözleşme kapsamındaki ilk parti, Temmuz 2019'da hava yolu ile Ankara'ya teslim edilmişti.

ABD'nin tüm engelleme çalışmalarına rağmen geçtiğimiz yılın temmuz ayında başlayan teslimat ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı, 12 Temmuz'da, ilk parçaların Türkiye'ye ulaştığını açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Akar, S-400'lere ilişkin yaptığı açıklamada, eğitim sürecinin ve kurulum çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, Nisan ya da Mayıs ayında aktive olacağını söyledi.

120 ADET GÜDÜMLÜ FÜZE GÖNDERDİK

Rus Haber Ajansı (TASS) konuşan ve ismi açıklanmayan askeri diplomatik bir kaynak, "Türkiye iki adet S-400 taburu, 120'den fazla karadan havaya füze, yardımcı ekipman, yedek parça ve araç aldı' teslim edildi. dedi.

Kaynağa göre, teslim ve kabule dair sözleşme Türk ve Rus taraflar tarafından aralık ayı başında Ankara'da imzalandı ve 20 aylık garanti süresinin başlaması sağlandı.

Ancak Rusya'nın devlet silah ihracatçısı Rosoboronexport bu bilgi hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

S-400 SAVUNMA SİSTEMLERİ

Rusya'nın S-400 Triumf'u (NATO adı: SA-21 Growler), 2007 yılında Rusya'da hizmete başladı. Sistem halihazırda Rusya'nın en gelişmiş uzun menzilli hava savunma füze sistemidir.

Sistem havadan gelecek tehlikeler, uzun menzilli füzeler ve kara hedeflerine hedeflere karşı da kullanılabiliyor. S-400, 600 km'deki hedefi tespit edebiliyor ve 400 km mesafede, 35 km yüksekliğe kadar olan hedefleri vurabiliyor.

Hedefe aynı anda 2 füze kilitleyebilmesi ve aynı anda 80 hedefi vurabilmesi sistemin ön plana çıkan diğer özelliklerinden. Sistem ayrıca, hayalet uçakları da tespit ederek vurma konusunda başarılı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçdaroğlu'nun amacı 15 Temmuz'un B ve C planını gizlemek! .Önceki Haber

Kılıçdaroğlu'nun amacı 15 Temmuz'un B ve...

CHP eski Milletvekili Develi’den Kılıçdaroğlu'na: Sana teslim olmayacağız! Başaramayacaksınız!Sonraki Haber

CHP eski Milletvekili Develi’den Kılıçda...

Yorum Yazın

İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar