Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov konuştu: ABD’nin “kasaba şerifi gibi” karar verdiği dünya düzenini kabul etmiyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov konuştu: ABD’nin “kasaba şerifi gibi” karar verdiği dünya düzenini kabul etmiyoruz
Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatı sonrasında ilk yaptırım kararları ABD’den ve İngiltere’den gelmişti.

Ardından AB ülkeleri ve diğer birçok ülke de yaptırım kararları alırken, ABD bu konuda daha hızlı ve daha etkili adımlar atmak üzere harekete geçti. ABD’nin uyguladığı yaptırımlar ve Çin’e yaptığı uyarılar sonrasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın artık Batı’nın güvenilir olduğu illüzyonundan kurtulduğunu, Moskova’nın asla ABD’nin “bir kasaba şerifi” gibi tüm kararları kendisinin vereceği bir dünya düzenini kabul etmeyeceğini dile getirdi. Lavrov söz konusu açıklamalarında, Rusya ile Batılı devletler arasındaki ilişkileri ve yaptırım kararlarını değerlendirdi.

“Yaptırımlar Her Zaman Bizi Güçlendirdi”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Russia Today kanalına verdiği röportajda kritik açıklamalarda bulundu. ABD’nin ve diğer ülkelerin yaptırım kararlarına değinen Lavrov, yaptırımların Batı’da asıl söz sahibinin ABD olduğunun, Avrupa Birliği’nin (AB) hiçbir gücünün olmadığının bir göstergesi olduğu ifade etti. Ukrayna’ya karşı başlatılan savaş nedeni ile Rusya’ya karşı alınan yaptırım kararlarına dikkat çeken Lavrov, “Rusya’ya karşı 5 binden fazla yaptırım kararı alındı. Bu bir rekordur. Bu, Kuzey Kore ve İran’a yönelik uygulanan yaptırımların neredeyse iki katıdır.” dedi.

Batı’nın Rusya’ya karşı aldığı yaptırımlara ilişkin olarak Lavrov “Bu yaptırım baskısı devam edecek. Batı, şimdi 5 bin yaptırım dalgasıyla tehdit ediyor ancak biz buna alıştık. Yaptırımlar her zaman bizi güçlendirdi.” dedi.

“Artık Sadece Yanımızda Duracak Müttefiklere Güveniyoruz”

ABD’nin “bir kasaba şerifi” gibi tüm kararları kendisinin vereceği bir dünya düzenini kabul etmeyeceklerini belirten Lavrov, yaptırımlara karşı ekonomi alanında gereken önlemleri aldıklarını ve meydana gelen duruma ayak uydurmaya çalışacaklarını söyledi. Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, artık doğuya yöneleceklerini belirtirken Batılı ortaklara da artık güvenmediklerini söyledi. Lavrov konuya ilişkin olarak “Artık sadece kendimize ve yanımızda duracak müttefiklere güvenebiliriz. Bu, jeopolitik bağlamda çıkardığımız sonuçtur” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret edecekÖnceki Haber

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaş...

CHP'li Tuncay Özkan: Selahattin Demirtaş barış insanıdırSonraki Haber

CHP'li Tuncay Özkan: Selahattin Demirtaş...

Yorum Yazın

Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar