Temel Karamollaoğlu'ndan flaş çıkış: Hükümetin tavrına destek veriyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Temel Karamollaoğlu'ndan flaş çıkış: Hükümetin tavrına destek veriyoruz
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye'nin S-400 alımına destek verdiklerini belirterek, "Biz S400'ler konusunda hükümetin tavrına tam destek veriyoruz. S-400'ler, S-400'den ibaret değildir, bu politikanın arkasının gelmesi icap eder" dedi.

Temel Karamollaoğlu'ndan flaş çıkış: Hükümetin tavrına destek veriyoruz

Türkiye'nin S-400'ler konusundaki tavrına da tam destek verdiklerini söyleyen Temel Karamollaoğlu, "Biz S400'ler konusunda hükümetin tavrına tam destek veriyoruz. S-400'ler, S-400'den ibaret değildir, bu politikanın arkasının gelmesi icap eder. Önemli olan, bizim kendi ayaklarımızın üzerinde duracak bir noktaya gelmemizdir" diye konuştu.

SP Lideri Temel Karamollaoğlu, Yunanistan'ın Gümülcine kentindeki Dr. Sadık Ahmet'in ölümünün 24'üncü anma törenine gitmeden önce Edirne'de partililerle buluştu. Parti binasını ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalar yapan Karamollaoğlu, Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın Amerika'da hukuksuz olarak tutuklandığını, yurda dönmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Hakan Atilla'nın Amerika'da tutuklu bulunmasının tamamen politik bir tavır olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Hakan Atilla Bey'in Türkiye'ye dönmesinden memnuniyet duyuyoruz. Onların Amerika'da tutuklanmaları, hukukun gereği olduğu kanaatinde değilim. Tamamen politik bir tavırdı. Biz de politik bir tavır sergiledik. Bronson'ı bıraktık, adaletin gereği miydi? Sonra Papaz'ı bıraktık. Şimdi Atilla geri geldi. Bundan memnuniyet duyarız ama onların Amerika'da uzun zaman tutuklanmış olmalarını da doğru bulmuyoruz. Bunun da yanlış olduğu kanaatindeyiz. Ama bu noktada biz mi kazandık, Amerika mı kazandı derseniz, bizim kazandığımız kanaatinde değilim. Ama Hakan Bey'in Türkiye'ye dönmüş olmasından, bu esaretten kurtulmuş olmasından memnun olduğumuzu ifade ediyorum"

'S-400'ler sadece S-400 meselesi değil'

Türkiye'nin S-400'ler konusundaki tavrına da tam destek verdiklerini söyleyen Karamollaoğlu, "Biz S400'ler konusunda hükümetin tavrına tam destek veriyoruz. Buradaki tavrı isabetli. Biz kendi savunmamız konusunda Amerika'ya mahkum kalamayız. Kendi savunmamızı kendi imkanlarımızla sağlamak mecburiyetindeyiz. Bu bir politikadır ve arkası gelmelidir. Bu noktada hükümetin ortaya koyacağı ciddi her projeye destek veririz. Bizim desteğimiz, psikolojik ve siyasidir ama önemlidir. S-400'ler, S-400'den ibaret değildir, bu politikanın arkasının gelmesi icap eder. Önemli olan, bizim kendi ayaklarımızın üzerinde duracak bir noktaya gelmemizdir. Yani kendi savunma silahlarımızı kendimiz üretmek mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

'Suriye'de barış sağlanacak politikalar üretilmeli'

Türkiye'nin Suriye'de barışın sağlanacağı politikalar üretmesi gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriyeliler konusunda hükümetin kendisinin kontrol ettiğinin dışında bir rakam var, deniliyor. İstanbul'da çok yoğun Suriyeli göçmen olduğu söyleniyor. Suriye'de barış sağlanmalı. Barış sağlansın ki buradaki insanlar Suriye'ye tekrar gidebilsinler. Bir hükümetin bir adımı atmadan önce çok ciddi düşünmesi icab eder. Neticenin nereye varacağını görmeli. Şahsen Suriye'deki muhaliflere verilen desteği nasıl yanlış buluyorsak, şu anda Suriyelilere kucak açmayı bütün menfiliklerine rağmen doğru buluyoruz. Çünkü o insanları katliamdan kurtarıyorsunuz, 'ne haliniz varsa görün' diyemeyiz. Ama bundan sonraki politikaları hükümetin, Suriye'deki barışın tesisi istikametinde olmalı. Suriyelilerin kendi memleketlerine dönüp orada yaşamalarının sağlanması yönünde olmalı diye düşünüyorum"


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Binali Yıldırım ve Bülent Arınç'a yeni görev!Önceki Haber

Binali Yıldırım ve Bülent Arınç'a yeni g...

Mesut Özil'e bıçaklı saldırı girişimiSonraki Haber

Mesut Özil'e bıçaklı saldırı girişimi

Yorum Yazın

Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar