Teslim olan terörist Afrin planını bülbül gibi şakıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teslim olan terörist Afrin planını bülbül gibi şakıdı
Kilis sınırında güvenlik güçlerine teslim olan ve tutuklu yargılanan bir teröristin ifadesi, muhtemel operasyonla gündeme gelen Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'nın siviller üzerinden hazırladığı senaryoyu ortaya çıkardı.

Teslim olan terörist Afrin planını bülbül gibi şakıdı

 

Suriye sınırında güvenlik güçlerine teslim olan bir terörist, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin operasyonlara karşı korunmak ve sivilleri canlı kalkan olarak kullanabilmek için Afrin'de kazdığı tünellerin bir kısmını yerleşim merkezlerinde oluşturduğunu, çıkış kapılarını ise evlere açtığını anlattı.

Terör örgütüne 4 yıl önce katılan ve Afrin bölgesinde bulunan D.M, iki hafta önce sınırdan kaçarak Kilis'te güvenlik güçlerine teslim oldu.

 

AFRİN'DEKİ HAİN PLANLARINI ANLATTI 

"Silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma" suçundan tutuklu yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için müracaatta bulunan D.M, son günlerde olası operasyonla gündeme gelen Afrin bölgesinde örgütün silah varlığı ve stratejileri konusunda bilgi verdi.

Terör örgütünün Afrin'in merkez Mahmudiye Mahallesi ve Burç köyünün yanı sıra Tel Rıfat'ta silah ve mühimmat deposu bulunduğunu anlatan D.M, ayrıca Tel Rıfat'ın yanı sıra Kastelcindo, Bafluni, Basufani, Tınıp ve Kefercani'de de sözde taburları olduğunu ifade etti.

Hatay-Kilis arasındaki Bülbül köyü Damık tepesinde kadın teröristlerden oluşan füzeci ekibe sahip örgütün sınır hattında RPG ve Konkours ve Katyuşa füzeleri ile ağır makinalı silahı ve birkaç tankının yer aldığını belirten D.M, ayrıca aynı alanda mevzilerin de kurulduğunu dile getirdi.

Son dönemlerde örgütün korunma amacıyla çok fazla tünel kazdığına işaret eden D.M, ifadesinde şu bilgileri verdi:

 

"TÜNELLERDEN BİR KISMI YERLEŞİM MERKEZLERİNDE SİVİL HALKIN İÇİNDE KAZIYORLAR"

"Bu tüneller, mevzilerin altında tabur olarak belirlenen ve örgüt militanlarının kaldığı evlerin altında bulunur. Yerleşim merkezinde bulunan tüneller, açık alandan başlayarak genellikle 100 metre kazılıyor ve bu tünelin ortasında bir yerde herhangi bir ikametten veya binadan çıkış kapısı verilerek açık alana doğru yapılıyor. Mevzilerde bulunan tünellerde ise toprak 5-6 metre kazıldıktan sonra etrafı betonlarla çevreleniyor. Üstü toprakla kamufle edilip etrafı betonlarla çevreleniyor, ayrıca üzerine kum torbalı mevziler oluşturuluyor. Bu tünellerden bir kısmını yerleşim merkezlerinde, sivil halkın içinde kazıyorlar. Tüneller saklanma yerleri olarak kullanılıyor, bazen erzak depolamak için de kullanabiliyorlar."

SINIRDAKİ ÖNLEMLER ÖRGÜTE KATILIMI AZALTTI

D.M, Afrin'de bulunduğu sırada örgüt içinde katıldığı bir toplantıda sözde komutanların, Türkiye'nin sınır güvenliğini artırmasıyla özellikle gençlerin katılımının durduğunu belirttiğini ve bütün umutlarını Suriye'deki katılıma bağladıklarını aktardı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Afrin açıklamasıÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Afr...

Devlet Bahçeli'den Afrin operasyonuna ilk yorumSonraki Haber

Devlet Bahçeli'den Afrin operasyonuna il...

Yorum Yazın

Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar