Tetikçi Batı medyasından Erdoğan itirafı: Kazanmaya hazır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tetikçi Batı medyasından Erdoğan itirafı: Kazanmaya hazır
Türkiye'deki seçimleri yakından takip eden Batı medyasından itiraf niteliğinde bir analiz geldi. CNN International, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili bir haberinde "Erdoğan'ın son seçimi olduğunu düşündük, ancak o kazanmaya hazır. Tüm olasılıklara meydana okuyor" ifadelerine yer verdi.

28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avantajlı bir konumda gidiyor olması Batı medyasının dikkatini çekti.

14 Mayıs seçimleri öncesi, 'Erdoğan gitmeli' başlıkları ile okurlarının karşısına çıkıp Türkiye'deki seçimi manipüle etmeye çalışan tetikçi Batı medyası çark etti. 

CNN International, ikinci turun kazanılması için şimdiden kolları sıvayan Erdoğan hakkında dikkat çeken bir haber yayımladı.

''TÜM OLASILIKLARA MEYDAN OKUDU''

Söz konusu haberde "Türkiye'deki yıkıcı depremin ardından Erdoğan'ın son seçimi olduğunu düşündük. Ancak bunun yerine o kazanmaya hazır" şeklinde başlık kullanıldı. Haberin devamında ise şu ifadelere yer verildi;

''Pek çok uzman Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarının tam bir döngü ile sona ermesini bekliyordu. Ancak Erdoğan tüm olasılıklara meydan okudu''

Batı’nın kirli planı suya düştü! Erdoğan itirafı: Tüm olasılıklara meydan okudu

''PARTİSİ RAHATLIKLA ÇOĞUNLUĞU KAZANDI''

14 Mayıs yarışlarında Erdoğan'ın açık ara farkla önde olduğunu belirten CNN, "Erdoğan liderlik için gereken yüzde 50 barajının yarım puandan az bir şekilde aldında kaldı. Partisi ise rahatlıkla çoğunluğu kazandı" değerlendirmesinde bulundu.

''KARANLIK DÖNEM ONUN SAYESİNDE SONA ERDİ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de oldukça popüler olduğunu ifade eden gazete, Türkiye'deki bir kadın seçmenin başörtüsüyle rahat bir şekilde yaşayabilmesiyle ilgili "Erdoğan sayesinde bu özgürlüğe sahibim. Muhalefet bunu istemiyor, özgürlük istemiyorlar. Karanlık bir dönem onun sayesinde sona erdi" dediğini kaydetti.

''MUHALEFETTE ÇATLARKLAR ORTAYA ÇIKIYOR''

İngiltere merkezli Middle East Eye (MEE) ise 'Kılıçdaroğlu'nun mülteci karşıtı politikasına karşı muhalefette çatlaklar ortaya çıkıyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Söz konusu haberde 'Çok sayıda üst düzey yetkili, muhalefetin şiddetli mülteci karşıtı söylemini gerekçe göstererek Gelecek partisinden istifa etti' ifadesine yer verildi.

YUNAN GAZETEDEN SKANDAL MANŞET

Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini, skandal bir başlıkla okurlarının karşısına çıktı.

'Bazen köpekler hem havlar hem de ısırır' başlığını atan Yunan gazete 'Yunanistan-Türkiye ilişkilerindeki sakin ara dönemin sonsuza kadar sürmeyeceğini başından beri biliyorduk. Yunanistan ve Türkiye'de seçimler tamamlandıktan sonra sona erecek dikkatli ama geçici bir anlaşmaydı. Şimdi Ankara'nın yavaş yavaş saldırgan söylemlere döndüğünü görüyoruz' ifadelerine yer verdi.

Seçim sonrası Ankara - Atina ilişkilerindeki olumlu gidişatın devam edebileceğini belirten Kathimerini olumsuz senaryoya da hazırlıklı olunması gerektiğini yazdı.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'den işçiye tehdit: Oyunun fotoğrafını göstermeyen kovulacakÖnceki Haber

CHP'den işçiye tehdit: Oyunun fotoğrafın...

İmamoğlu oy için manipülasyona soyundu! BDDK'dan sert tepki: Açıkça suç işliyorSonraki Haber

İmamoğlu oy için manipülasyona soyundu!...

Yorum Yazın

Son Dakika: İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar