TİKA'dan 6 ayda 20 proje! Meral Akşener 'kapatacağım' demişti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TİKA'dan 6 ayda 20 proje! Meral Akşener 'kapatacağım' demişti
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Güney Afrika'daki faaliyetlerine yaklaşık 6 ay önce başlamış olmasına rağmen eğitimden sağlığa, sanattan spora birçok alanda çalışmalar yürütüyor.

 

TİKA'dan 6 ayda 20 proje! Meral Akşener 'kapatacağım' demişti

 

TİKA Güney Afrika Koordinatörü Mehmet Akif Şekerci, TİKA'nın bu ülkedeki çalışmaları ile ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

TİKA'nın Pretorya Koordinasyon Ofisi'nin yaklaşık 6 ay önce faaliyete geçtiğini belirten Şekerci, Pretoria, Johannesburg ve Cape Town şehirleri ile Lesoto ve Swaziland'da 20'den fazla projeye imza attıklarını söyledi.

Şekerci, "Pretoria Ofisi, Lesotho ve Swaziland ülkeleri de dahil olmak üzere projelerimiz devam ediyor. Hastane veya kliniklerin yapımı ve sağlık alanında teknik iş birliği gibi anahtar stratejilerle, Güney Afrika sağlık sektörünün gelişimini desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu çerçevede, donanım desteği, sağlık taraması, aşıların ve ilaçların sağlanması ve tıp uzmanlarının eğitimine destek hizmetleri sunmak gibi pek çok proje devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

TİKA olarak Anadolu bilgeliğini, mirasını ve kültürünü merkeze alarak dünyanın farklı bölgelerine ulaşmaya çalıştıklarının altını çizen Şekerci, 1992'de kurulan TİKA'nın 22'si Afrika'da olmak üzere 60 koordinasyon ofisiyle 170 ülkede faaliyet gösterdiğini anımsattı.

 

EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA FAALİYETLER

Şekerci, Güney Afrikalı çocuklara ilişkin de faaliyet yürüttüklerini vurgulayarak, "Yetim ve HIV enfekte çocukların bakımını sağlayan Mohau Çocuk Bakım Merkezi'nin tadilat ve donanım ihtiyaçlarını karşıladık." dedi.

TİKA'nın eğitim alanındaki çalışmalarına de değinen Şekerci, "Pretorya'daki anasınıfı öğrencileri için yeni sınıflar inşa ettik. Johannesburg'da ise bir kütüphane kurmakta ve özellikle düşük gelirli bölgelerde daha fazla proje için Güney Afrika Temel Eğitim Bakanlığı ile yakın iş birliği içinde ulusal çaptaki 'read to lead' kampanyasının partneri olarak çalışmaktayız." diye konuştu.

Şekerci, sözlerini şöyle tamamladı:

"TİKA ayrıca Güney Afrika'da kültür ve sporu destekleyecek projeler de yapmaktadır. TİKA Pretorya ofisi, Cape Town'daki Bo Kaap Müzesini yenilemekte ve ayrıca yeni kulüp tesisleri inşa edip spor malzemeleri tedarik ederek Osmanlı Kriket Kulübü'nü desteklemektedir. Tüm bu projeler için TİKA'nın, milletlerimizin arasındaki kardeşliği ve iş birliğini artırmak dışında herhangi bir beklentisi bulunmamaktadır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Erdoğan uyaracak: Ya kilit vurun ya da...Önceki Haber

Başkan Erdoğan uyaracak: Ya kilit vurun...

CHP İl Başkanları: İmza süreci partimize zarar veriyorSonraki Haber

CHP İl Başkanları: İmza süreci partimize...

Yorum Yazın

SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar